Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

De Honda Spirit

De perfecte MotoGP-machine voor de straat

RC213V-S op een racecircuit
RC213V-S op een racecircuit

Marc Márquez

maakt kennis met de RC213V-S

RC213V-S op een racecircuit
RC213V-S op een racecircuit
RC213V-S op een racecircuit
RC213V-S op een racecircuit

Honda's racingactiviteiten zijn een laboratorium op wielen. Honda verzamelt feedback uit elke race om die toe te passen op alle productiemodellen.

Scrollen

Zijaanzicht van de RC213V-S

Nieuw streefdoel

De RC213V-S is het resultaat van technologie die gecreëerd werd op basis van Honda's racingactiviteiten. Deze technologie wordt gebruikt om een commercieel model op de markt te brengen. Zo ontstond er een nieuw streefdoel.

Wendbaar en gemakkelijk bestuurbaar

Om wereldkampioenschappen te winnen, is snelheid alleen niet genoeg. De rijder moet een wendbare motor hebben die hij gemakkelijk kan besturen. Honda ziet gebruiksgemak als een noodzaak om races te winnen.

Honda gaat uit van het principe dat de snelste motor meteen ook de motor is die het gemakkelijkst te besturen is. Sinds het debuut op de TT van het Eiland Man in 1958 heeft Honda motoren gebouwd die exclusief gericht waren op racen. Met overwinning na overwinning als resultaat.

Zicht op de controleknoppen van de nieuwe RC213V-S

Het Honda Principe

De RC213V-S is ontworpen op basis van het Honda Principe. Daardoor werd het mogelijk om van de RC213V een motor te maken die ook op de openbare weg kan rijden.

De RC213V-S heeft de specificaties van de RC213V geërfd om zo een grondige massacentralisatie te verzekeren. Dit kan door het gebruik van lichte materialen, een zeer hoge precisie bij de productie van de onderdelen en een grote expertise tijdens het bouwen van de motor. De RC213V-S is ook uitgerust met de controletechnologie die op de RC213V gebruikt wordt.

Alleen de absoluut noodzakelijke veranderingen werden gemaakt aan de RC213V opdat de RC213V-S op de openbare weg zou kunnen rijden.

RC213V-S zijaanzicht

Evolutie van Honda

Al sinds lange tijd is het mogelijk om een straatmotor met dit soort prestaties te bouwen. We geloven dat de volgende stap de GP-motor is.

Honda Motorcycles streeft er voortdurend naar om klanten gelukkig te maken door technologie.

De RC213V-S is de belichaming van dat streven.

RC213V-S op een racecircuit

Overzicht

Bij een MotoGP motor gaat het erom dat er iets totaal anders gebouwd wordt dan een productiemotor: om concurrerend te zijn gaat de aandacht naar gewichtsbeperking van alle onderdelen, precisie bij het vervaardigen van onderdelen en een hoog niveau van technische vakkundigheid bij het bouwen van de motor. De RC213V-S deelt deze kenmerken met de RC213V.

Het enige technische verschil is dat de pneumatische kleppen van de RC213V vervangen zijn door kleppen met veren (hoewel de overbrenging naar de nokkenas identiek blijft), terwijl de naadloze versnellingsbak is vervangen door een gewone versnellingsbak. Deze onderdelen hebben een hogere duurzaamheid en werden overgenomen van de al beschikbare RCV1000R open klasse racemotor.

Om tegemoet te komen aan de wettelijke voorschriften voor de openbare weg, is de RC213V-S uitgerust met koplamp en achterlicht, spiegels, snelheidsmeter, demper met katalysator, nummerplaathouder, claxon, etc.

Om praktische redenen zijn de RC213V-S banden, remschijven en remblokken nieuw en de motor heeft een grotere stuuruitslag. Extra uitrusting omvat Honda's Smart Key, een startmotor en een zijsteun.

RC213V-S close-up vooraan en opzij
Close-up van de voorzijde van de RC213V-S met focus op vleugel, spiegel en stuur

De RC213V-S heeft een aantal extra kenmerken waardoor hij legaal is voor straatgebruik.

Met de RC213V-S bieden we de wendbaarheid van de RC213V op de openbare weg. We zorgden ervoor dat elk onderdeel zich onderscheidt van de massaproductie-items op basis van het gebruikte materiaal, de behandeling van de oppervlakken en de constructiemethode die tegelijk de stijfheid verbetert en het gewicht beperkt,. net als op de RC213V. Elk onderdeel wordt met de hand gemaakt en machinaal afgewerkt tot het aan dezelfde specificaties voldoet als die van de RC213V. Dat zijn meteen de hoogst mogelijke normen.

Sports Kit

De RC213V-S werd ontworpen om op de openbare weg te rijden, maar desondanks is er ook een Sports Kit beschikbaar voor wie wil racen op een gesloten circuit.

De montage van de Sports Kit, de verwijdering van de lichten en andere zaken worden afgehandeld door gespecialiseerde dealers met het vereiste gereedschap en de juiste training voor de RC213V-S.

Close-up van het stuur van de RC213V-S
Close-up achteraan van de RC213V-S