Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Welkom in de wereld van DCT

Zicht op lange weg
Zicht op lange weg

Beleef echte vrijheid

Zicht op oceaan en kustlijn
Zicht op oceaan en kustlijn

Zicht op bergen en de natuur
Zicht op bergen en de natuur
Scrollen

Beleef de toekomst met DCT

Voel de opwinding van de ruisende wind en ervaar controle die DCT bij ieder avontuur brengt.

Honda gelooft dat iedereen de sensatie moet kunnen voelen om één te zijn met de open weg. We innoveren voor het geluk van onze rijders, omdat we geloven dat geen enkele rit dezelfde moet zijn als de voorgaande. DCT biedt de rijders de vrijheid van controle. Deze vrijheid moedigt nieuwe avonturen aan en creëert ervaringen en herinneringen.

Africa Twin rijdt door het woestijnzand.

Unieke Dual Clutch Transmission Technology van Honda

DCT is een geautomatiseerd koppelings- en versnellingssysteem dat het directe acceleratiegevoel van een manuele transmissie blijft bieden gecombineerd met het gebruiksgemak van een automatische versnellingsbak. DCT laat de rijder toe om zich te focussen op acceleraties, bochten en remmen zonder zich te bekommeren om het schakelen. Dit verhoogt het vertrouwen en het gevoel van controle van de rijder. DCT-technologie brengt het rijplezier en de controle over de motor naar een hoger niveau.

VFR1200X die door een bocht rijdt

Voordelen

Vrijheid: Rijd zonder je zorgen te maken over het koppelingshendel of schakelpedaal met een zacht en naadloos schakelgedrag. De ochtendspits, een belangrijke meeting of motortrips met de vrienden waren nog nooit zo eenvoudig. Gewoon je motor starten en het gashendel open draaien. Relax en geniet van de rit.

Emotie: De aandrijfkracht van het DCT systeem biedt een sportief gevoel dat alle verwachtingen overstijgt. Slingerende weg en snelwegen zijn geen enkel probleem meer. Met een eenvoudige draai aan het gashendel heb je altijd een onmiddellijke acceleratie. Duik in het avontuur en geniet van de emoties die dit met zich meebrengt.

Close-up van het stuur
Close-up van het uitzicht van de rijder met de weg verderop

Controle: Kies tussen de manuele en automatische mode voor een passende rijstijl onder alle omstandigheden. Schakel de schokkende schakelreactie uit zoals een expert. Het naadloos schakelgedrag is typerend voor deze motor. Op die manier heb je altijd de volledige controle over je avonturen.

Het avontuur kan beginnen

Je rij-indrukken zullen veranderen door het DCT systeem. Je zult vaker de gelegenheid hebben om te genieten van de omgeving en het gevoel van de wind op je huid.

Je zult meer genieten van de communicatie met je passagier en anderen rondom je op de weg.

Je zult het vertrouwen hebben om altijd en overal te reizen omdat DCT je een verbeterde rij-ervaring biedt.

Het uitzicht van de rijder op een Africa Twin tijdens een rit door de woestijn
Het uitzicht van de rijder in stadsverkeer

Ontdek DCT in het avontuur. (VFR1200X, CRF1000L, NC750X)