Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Het hart van de Hornet Concept

Sluiten

Honda is verheugd te kunnen bevestigen dat de nieuwe concept middenklasse streetfighter de prestaties heeft die passen bij zijn opvallende, agressieve uiterlijk. De Hornet Concept wordt aangedreven door een volledig nieuwe 755cc paralleltwin met acht kleppen en een enkele, bovenliggende nokkenas. Met een vermogen van 67,5 kW bij 9.500 t/min en een koppel van 75 Nm bij 7.250 t/min zet dit nagelnieuwe motorblok de erfenis van de Hornet voort, met een vinnige draaicultuur en een opwindend eindschot. Er is ook ruim voldoende koppel voorhanden in de middelhoge toeren, en een acceleratie die elk moment aan boord leuker maakt. Bovendien zorgt de combinatie van de ongelijkmatige ontstekingsvolgorde van de 270°-krukas en het zorgvuldig ontworpen uitlaatsysteem voor een kenmerkend pulserend gevoel - en een enorm aanstekelijk geluid.

Kan je niet wachten? Registreer je dan nu op updates te krijgen
Honda Hornet Concept CGI-beeld van het motorblok
Honda Deputy Large Project Leader Fuyuki Hosokawa

Fuyuki Hosokawa, Test Project Leader

"De Hornet is altijd een erg speciale motor geweest voor Honda. Opwindende, innemende prestaties gingen altijd hand in hand met een soepel en kwiek stuurgedrag.

Voordat we aan dit project begonnen, hebben we lang en diep nagedacht over welke prestaties we de rijder wilden bieden. We wisten dat het belangrijk was om het klassieke top-end vermogen van de Hornet te behouden en tegelijkertijd, aangezien dit een nieuwe generatie Hornet is voor de moderne tijd, wilden we dat de motor een beresterk koppelgevoel en een 'kloppend' gevoel bij lage tot middelhoge toerentallen zou hebben.

Om de prestaties en het lichtvoetige stuurgedrag te krijgen die we wilden, dienden we een geheel nieuwe tweecilinder motor met korte slag te ontwikkelen, met een 270°-krukas. Die zou niet alleen zorgen voor een fameus eindschot, maar ook voor het sportieve koppel onderin; ideaal voor een ritje in de stad en om na elke bocht flink uit te accelereren.

De Hornet is voor ons altijd de ultieme vertegenwoordiging geweest van het streetfighter-concept en deze nieuwe Hornet Concept zet die traditie met trots voort.”

Honda afbeeling in een tunnel

Wees als eerste op de hoogte

De iconische Honda Hornet is helemaal klaar voor een comeback en mikt op een nieuwe generatie sportieve motorrijders.