Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES

Echt Avontuur Houdt Nooit Op

CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in bergachtige omgeving.


De nieuwe CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES is iets speciaals. Meer koppel in het middengebied voor krachtige inhaalmanoeuvres. Een 19-inch voorwiel met daarrond een 110/80-19 band, een lagere zadelhoogte en de Showa-EERA™ elektronische ophanging zorgen samen voor een vlekkeloze wegligging. En, om de capaciteit van de 24,8 liter benzinetank volledig te kunnen benutten, zorgen een nieuwe kuip en scherm voor windbescherming tijdens die lange, aangename dagen in het zadel. Hetgeen precies is waar deze machine voor gebouwd werd.

Sluiten


Driekwart vooraanzicht van de Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in bergachtige omgeving.

Koppel boven

We hebben de watergekoelde OHC tweecilinder 7% meer koppel gegeven, met veel sterkere prestaties in het lage en midden toerengebied. Je merkt het meteen bij de eerste draai aan het gashendel. En, dankzij de hogere compressieverhouding van 10,5:1, nieuwe kleptiming en herwerkte in- en uitlaat is dezelfde 75 kW (101hp) piekvermogen beschikbaar en met een sterker middengebied. Het Throttle By Wire heeft een update gekregen voor een nog preciezere bediening. En de nieuwe uitlaat zorgt voor betere prestaties en voor een voller, gespierder geluid naarmate het toerental stijgt.

Driekwart vooraanzicht van de Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in bergachtige omgeving.

Elektronische Ophanging

Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa-EERA™) zowel voor als achter behoort nu tot de standaard uitrusting. De veerweg werd met 20 mm ingekort. Wat betekent dat je ten allen tijden de optimale demping krijgt. Voor een perfecte basisafstelling kies je Mid. Er is ook Hard, voor een progressieve rijstijl, toerritten of rijden met duo en bagage. Soft is voor makkelijkere wendbaarheid en Off-Road voor nauwkeurige veringrespons eens je het tarmac achter je laat. De User modus stel je - bij stilstand - volledig in naar wens. Je kan swappen tussen de modi - en de veervoorspanning achteraan instellen - tijdens het rijden.

Driekwart vooraanzicht van de Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in bergachtige omgeving.

Vertrouwenwekkende elektronische bediening

Het 7-voudig Honda Selectable Torque Control (HSTC) - gestuurd via de IMU voor naadloze tussenkomst - bewaakt de achterwieltractie en zorgt voor een soepele vermogensafgifte zowel on- als off-road.  3-voudig wheelie controle laat je het voorwiel liften precies zo ver als je wenst, terwijl het cornering ABS je het vertrouwen geeft om vol in de remmen te gaan. Vier standaard rijmodi, URBAN, TOUR, GRAVEL and OFF-ROAD zijn af fabriek geconfigureerd maar je kan ook gaan voor een volledig naar eigen wens ingestelde configuratie met twee USER modi die je toelaten om het niveau van motorvermogen, motorrem en HSTC naar eigen voorkeur aan te passen.

Driekwart vooraanzicht van de Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in bergachtige omgeving.

Dual Clutch Transmission

Je kan jouw Africa Twin Adventure Sports ES bestellen met DCT zesversnellingsbak, goed voor zacht, instant automatisch op- en afschakelen, hetgeen geweldig is voor lange afstandsritten. Het kreeg een nieuwe update, voor een natuurlijk aanvoelen bij het vertrekken en op lage snelheden en het schakelgedrag is volledig instelbaar. Trekkershifters maken het mogelijk manueel te schakelen, en met een druk op de G schakelaar (op het TFT scherm) kan je de koppelingsslip reduceren hetgeen de achterwieltractie en het aanvoelen verhoogt bij het off-road rijden.

Statische Honda CRF1100 ATA, in off road omgeving.

Ga nog verder

Deze machine is gemaakt om lang en ver te rijden, en elke update maakt hem nog meer geschikt voor de lange afstand. De Showa-EERA™ elektronische ophanging maakt een perfecte afregeling van de demping mogelijk. Je kan swappen tussen de modi - en de veervoorspanning achteraan instellen - tijdens het rijden. Het 19-inch voorwiel geeft meer grip op de voorzijde, en zorgt daarnaast ook voor een lager zwaartepunt. De zadelhoogte is lager en zonder gereedschap te verstellen tussen 835 en 855mm. Het zadel zelf is hertekend, het is dikker en heeft 8% méér zitoppervlak hetgeen beter aansluit bij de grotere actieradius van de 24,8 l benzinetank. Je hebt verder ook het comfort van het vijfvoudig in hoogte verstelbaar scherm en de verwarmde handgrepen, het gebruiksgemak van de ACC en USB aansluitingen en de volledige connectiviteit met de navigatie apps op je smartphone.

De essentie van Adventure Touring

Rijklaar gewicht (MT)

243 kg

Instelbare zadelhoogte

835 mm

Voorwiel

19 inch

Aanbod

509 km

Bekijk de volledige specificaties
Rijder op Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in woestijnomgeving.

In het oog springende kleuren

Kijk heel goed rond en kies de jouwe.

Sleep om te draaien
Aan het laden
  • Pearl Glare White Standaard
  • Matte Ballistic Black Metallic Standaard
*
Rijders in driekwart vooraanzicht op Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports op een weg in woestijnomgeving.

Getuned tweecilinder geluid

Door de nieuwe kleptiming en het herwerken van zowel de luchtinlaat als het uitlaatsysteem, is er niets ingeboet aan kracht doorheen het hele toerentalgebied. Klik hier om te luisteren naar het verfijnde geluid van de parallel twin.

Luidspreker

De reis begint

Kies hier jouw nieuwe partner in avontuur.

CRF1100L Africa Twin ES
CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES met 19-inch voorwiel.

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES

CRF1100L Africa Twin ES

Honda Motorfietsen App.

Ontwerp eigenhandig je favoriete Honda via de Honda Motorcycles Europe app. Het is doodeenvoudig. Kies de gewenste motor en kies een kleur. Bekijk dan hoe je ontwerp er uitziet in je eigen garage dankzij de AR-functie. Een geïntegreerde catalogus met accessoires maakt het je mogelijk om de onderdelen toe te voegen die je wil. En ook het Honda Motorcycles Europe YouTube-kanaal, met daarop een fraaie videogallerij, maakt nu deel uit van de app.

Download voor iOS Download voor Android
Rijder in 3/4 vooraanzicht op Honda CRF1100 Africa Twin Adventure Sports in off-road omgeving.

Honda Adventure Roads 2024

Het is tijd voor ons volgende avontuur, deze keer met Marokko als bestemming waar de Africa Twin terugkeert naar zijn roots in de voetsporen van vroegere edities van de Dakar rally. 10 dagen, 30 rijders, waar wacht je nog op?