Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda’s R&D centrum uit Rome presenteert trots het CB4X concept op EICMA

Voor het vijfde opeenvolgende jaar presenteert Honda in het ‘Design Studio’ segment op de EICMA een compleet nieuw idee. In dit geval het gedurfde CB4X concept.

6 november 2019

Deze experimentele motorfiets is ontworpen met de filosofie van ‘7 dagen per week plezier’ en combineert elementen uit Sport, Touring en een beetje Crossover. Het ontwerp komt uit de pen van Valerio Aiello en zijn team van jonge ontwerpers, en is geboren uit de wens om bestaande grenzen op te zoeken en te verleggen.

De CB4X heeft dynamische maar korte lijnen, om het contrast in zijn persoonlijkheid aan te geven tussen het dagelijkse woon- werk- en stadsverkeer en in het weekend bochtige bergwegen en lange reizen te maken.

Het motorblok wordt aangedreven door een klassieke 4-cilinder in lijn, kenmerkend voor Honda Motorfietsen. Daarnaast is de benzinetank wat ‘voorover’ gepositioneerd (zoals een Cobra die klaar is zijn prooi aan te vallen) en is het windscherm volledig instelbaar en loopt het over in het kuipwerk. De koplamp is gevormd als een diamant, met agressieve stijling naast de standaard Daytime Running Lights (DRL). Een mooie aluminium achterbrug benadrukt het korte kontje terwijl het 17-inch voorwiel zorgt voor ultieme stuureigenschappen.

De Honda CB4X is een concept dat gericht is op de rijders die leven voor het sportief rijden, maar niet willen inboeten aan comfort en de mogelijkheid om lange reizen te maken. Wanneer en waarheen ze maar willen gaan.