Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda GL1800 Gold Wing Tour driekwart vooraanzicht linkerkant met rijder en passagier landweg Gunmetal Black Metallic
Honda GL1800 Gold Wing Tour driekwart vooraanzicht linkerkant met rijder en passagier landweg Gunmetal Black Metallic

DIT IS DE DUAL CLUTCH TRANSMISSION

Scrollen

BELEEF DE TOEKOMST

Je kan het beste van beide werelden ervaren wanneer het gaat om vermogensoverdracht. Het DCT-schakelsysteem levert een manuele aandrijving met het gemak van een automaat. Zo rij je elke rit op eender welke manier die je verkiest. Zin in de soepelste, meest ontspannende en zuinigste prestatie? Laat dan de DCT het werk doen voor jou in de Automatic Mode, zonder in te boeten aan rij-efficiëntie. Of, als jijzelf het werk wil doen, selecteer dan Manual Mode en schakel op en neer wanneer je verkiest, in het toerental dat je verkiest. Net als een standaard versnellingsbak.

Honda X-ADV driekwart achteraanzicht rechts met rijder op landweg grijze motor

Honda X-ADV zijaanzicht rechts met rijder zandweg grijze motor

TECHNOLOGIE DIE WERKT

De Dual Clutch Transmission (DCT) zit verstopt in het motorblok en is een onwaarschijnlijk slim systeem. Het gebruikt twee hydraulisch gecontroleerde koppelingen om zo altijd de volgende of de vorige versnelling paraat te hebben. Het geeft je de voordelen van een manueel schakelsysteem - direct aandrijvingsgevoel met meer efficiëntie - plus het soepele, eenvoudige rijcomfort dat een automaat kan bieden. En zoals het hoort bij toptechnologie is de DCT is uiterst eenvoudig te gebruiken. Laat het systeem zijn ding doen, jij doet het jouwe. Via de schakelknoppen op de linkerstuurhelft schakel je bliksemsnel tussen versnellingen in beide richtingen, net zoals je bij een manuele versnellingsbak zou doen. Zo geniet je van alles dat het motorblok te bieden heeft. Het is intuïtief in gebruik en bij het terugschakelen geeft de DCT automatisch tussengas.

Honda X-ADV zijaanzicht rechts met rijder zandweg grijze motor

VRIJHEID

Rijd zonder bezig te zijn met het koppelingshendel of schakelpedaal, geniet van zacht en naadloos schakelen. De ochtendspits doorkomen, een belangrijke meeting bereiken of uitstapjes met de vrienden ondernemen was nog nooit zo eenvoudig. Gewoon je motor starten en het gashendel open draaien. Relax en geniet van de rit.

Honda X-ADV zijaanzicht rechts met rijder zandweg grijze motor

GEVOEL

De drijvende kracht achter het DCT-systeem biedt een sportief gevoel dat alle verwachtingen overstijgt. Slingerende baantjes en snelwegen vormen geen enkel probleem. Met een eenvoudige draai aan het gashendel voel je altijd de onmiddellijke acceleratie. Duik in het avontuur en voel je er elke moment mee verbonden.

Honda X-ADV zijaanzicht rechts met rijder zandweg grijze motor

CONTROLE

Wissel tussen Auto en Manual mode en pas je motor aan naargelang de rijomstandigheden en rijstijl die je wenst. Het naadloze schakelgedrag typeert deze motorfiets. Zo houd je altijd de volledige controle tijdens je rit, of je nu een nieuwe rijder bent of al tonnen ervaring hebt.

HOE DCT WERKT

Jouw kijk op motorrijden zal veranderen dankzij het DCT-systeem. Je ervaart vaker de gelegenheid om de omgeving in je op te nemen en de wind te voelen op je lichaam.

Je geniet meer van eenvoudigere communicatie met je passagier en met anderen rondom je op de weg.

Je krijgt het vertrouwen om altijd en overal te reizen, omdat DCT een verbeterde rijervaring levert.

Honda GL1800 Gold Wing vooraanzicht met rijder en passagier op landweg Pearl Deep Mud Gray
Honda X-ADV, driekwart vooraanzicht rechts, geparkeerd, grijze motor
Honda Rebel CMX1100 vooraanzicht met rijder op stadsstraat, zwarte motor
Honda GL1800 focus op motorblok