Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

WHEELS AND WAVES - HONDA CMX REBEL WEDSTRIJD

De meeslepende wereld van het Wheels and Wavesfestival kwam in augustus 2022 opnieuw tot leven aan de Franse en Spaanse kust. Het vijfdaagse evenement vindt plaats op verschillende locaties en is een viering van individuele persoonlijkheid. Doorheen de geschiedenis van het festival speelt de unieke motorfietsencultuur een belangrijke rol. Het festival omarmt de surf- en skatecultuur, muziek en kunst, en ook motoren maken integraal deel uit van de traditie. Dat dateert terug tot de originele ideologie achter het Wheels and Wavesfestival, met een motorracecompetitie op het strand. Zandracen.

Honda wilde een meerwaarde bieden aan dit culturele festival en organiseerde een wedstrijd waarin deelnemers de iconische Rebel-modellen, CMX500 en CMX1100, konden ombouwen tot iets unieks. Daarop werden tien one-of-a-kind Rebel-motoren ontwikkeld en tentoongesteld in een echte custom-expositie. Vooraleer we de winnende motor in de schijnwerpers zetten, nemen we alle andere deelnemers van deze editie even onder de loep. Stuk voor stuk visuele en mechanische meesterwerken.

Lucy (derde plaats)

Je geeft een naam aan datgene waar je veel waarde aan hecht, en dit is wellicht de meest persoonlijke naam uit het hele lijstje. Maak kennis met Lucy. Uniek zoals er geen enkele andere is. Deze motor, gebouwd door Honda Garonda, Portugal, vindt zijn inspiratie bij de klassieke CB175 uit de late jaren zestig, vroege jaren zeventig. Die roots weerspiegelen in het one-of-a-kind goud-witte kleurschema dat glinstert in de Portugese zon. Zonder twijfel Lucy's meest kenmerkende eigenschap. Daarnaast is de motor uitgerust met tal van unieke elementen, zoals een verbeterde achterophanging, nieuwe radiatorgrille en een Vance and Hines einddemper.

5Four (tweede plaats)

5Four, van de handen van builder Guy Willisons uit het VK, verovert de tweede plaats. Geïnspireerd door de lichtgewicht street flattrackers uit de steden draagt 5Four een ivoorkleurig en rood kleurschema van Pro Kustom en een racing-achterkuipje. Op maat gemaakte features zoals handvatten uit Braziliaans hardhout en een racewaardige titanium Urban Growler-einddemper zorgen voor een unieke uitstraling. Een van de meest opvallende onderdelen is de roestvrijstalen nummerplaat vooraan. Dankzij dat accent staat deze 5Four te popelen om te racen, en dat is een echt kenmerk van het Wheels and Wavesfestival.

De winnaar...

Elke motor wist samen te vatten waar Wheels and Waves om draait. Van Spaanse builds geïnspireerd door Japanse oorlogspaarden tot Franse ontwerpen met een Californische twist. En toch, net als bij het strandracen waarmee het Wheels and Wavesfestival in 1930 ontstond, kan er slechts één winnaar zijn.

 

Sluiten

Maanboard (eerste plaats)

Maanboard haalde alles uit de kast met deze creatie. Denk maar aan de compleet herbouwde ophanging vooraan, de 19 inch spaakwielen en het complete roestvrijstalen uitlaatsysteem bekroond met een SC-Project einddemper. En dan is er nog het weergaloze kleurschema dat de tank en de op maat gemaakte achterkuip siert. Oorspronkelijk hadden de makers een rode kleur voor ogen met bladgouden versiering. Maar dit blauwe eindresultaat capteert toch beter de spirit van Wheels en Waves door te verwijzen naar de golven in de oceaan. De Maanboard benzinetank en achterzijde glinsteren op dezelfde manier als de zon die reflecteert in de zee, met bewegende kleuren en fonkelende flikkeringen wanneer het licht op de candy blue afwerking valt.