Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Close-up vooraanzicht Honda conceptauto op het Autosalon van Tokio.

De Honda's van morgen

Het plezier van het delen van onze grootste ambities met iedereen over de hele wereld staat centraal bij alles wat we doen. We houden ervan om onze dromen waar te maken. Zoals Soichiro Honda eens zei: "We hebben allemaal recht op onze gekke dromen."

Driekwart vooraanzicht van Honda conceptauto.

Een kleinere voetafdruk is een grote prioriteit

Hoe we technologie gebruiken om voor het milieu te zorgen.

Een blauwe lucht voor onze kinderen

Onze wereldwijde milieuslogan is "Blue Skies For Our Children". Onze ingenieurs kennen deze slogan. Het was in de jaren 70 onze interne strijdkreet tijdens de ontwikkeling van de CVCC-motor. Deze motor toonde aan dat een originele denkwijze fantastische resultaten kan opleveren en we gebruiken deze slogan nog altijd.

Onze CO2-doelen

We hadden een ambitieus streefdoel gesteld voor ons milieubeleid: tegen 2020 moeten de auto's van Honda 30% minder CO2 uitstoten dan ons wagenpark van 2001. We zijn erin geslaagd om een knap 29,8% resultaat te halen. We hebben nu een nog sterkere CO2-emissiedoelstelling gekozen: netto nul in 2050.

Close-up van Honda-meters.

Het gebruik van informatieve displays helpt Honda bestuurders om efficiënter te rijden. Hier betekent groen letterlijk goed.

Emissieambitie

Vanaf 2050 mikken we nog hoger. We willen dat ons wereldwijde wagenpark tegen die tijd de helft van de hoeveelheid CO2-uitstoot heeft van onze modellen uit 2001. Dit geldt voor alle Honda auto's in gebruik, niet alleen de nieuw verkochte. Dit komt er in werkelijkheid op neer dat Honda auto's 80-90% minder CO2 moeten uitstoten dan de modellen uit 2001. De voordelen voor onze klanten en het milieu spreken voor zich.

Uitsnede van Honda motor.

Onze steeds efficiëntere verbrandingsmotoren helpen de lucht van vandaag te reinigen terwijl we wachten op de technologie van morgen.

De Clarity

De Honda Clarity was een technologische doorbraak. We onthulden deze waterstofaangedreven conceptauto in 2006. Kort daarna werd een gelimiteerde productieversie (FCX Clarity) 's werelds eerste commercieel beschikbare waterstofauto. Honda stopt de productie van de Clarity in 2021 om zich te concentreren op de volgende elektrische modellen, maar sluit waterstoftechnologie in de toekomst niet uit.

Driekwart vooraanzicht van Honda Clarity FCV die van een boot komt.

Honda's productielevenscyclus

Perfectionering van het productieproces. Bij de evaluatie van zijn milieubelasting houden Honda ingenieurs rekening met elke afzonderlijke levensfase van een auto. We noemen dit de Honda Lifecycle Assessment (LCA). Dit helpt ons om de impact van onze productie en van onze activiteiten zo veel mogelijk te minimaliseren. De evaluatie begint al in de allereerste ontwikkelingsstadia en wil de impact van het productieproces in onze fabrieken en bij alle leveranciers die onderdelen leveren die nodig zijn voor het maken van de auto's, zoveel mogelijk beperken. We helpen onze Honda verdelers ook om groenere verdelers te worden.

Foto van de Honda Academy.

Vertrouwen opbouwen: De Honda Akademie in Duitsland werd opgericht om elke individuele klant beter te leren begrijpen en te bedienen.

Gerecycleerde inhoud

Een voertuig heeft de grootste impact op het milieu als het in gebruik is. Dit is goed voor ongeveer driekwart van zijn totale CO2-uitstoot. Daarom zijn onze gedurfde CO2-doelen zo enorm belangrijk. En volgens de EU-regelgeving over het einde van de levensduur zijn Honda auto's recycleerbaar: ruim 90% van onze auto's kan worden hergebruikt.

Honda monteur werkt aan een auto in de fabriek.

Honda partners worden aangemoedigd om ideeën te leveren om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Meer informatie

Ontdek de Honda filosofie

Lees nu