Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

De Honda S Dream Dreamliner op de zoutvlaktes van Utah.

Wereldwijd gedreven

Wereldwijde ambities

"Ik wilde de nummer 1 in de wereld zijn, niet alleen in Japan” – Soichiro Honda

Close-up van Honda conceptauto.

Onze R&D-teams zijn nieuwsgierig en innovatief van nature. Ze houden wel van een uitdaging. De zaken anders bekijken en nieuwe concepten ontwikkelen leidt vaak tot een nieuwe generatie Honda's over de hele wereld.

Wereldwijde productie

We bouwen waar onze klanten zijn. Onze oprichter Soichiro Honda leerde ons dat een succesvol internationaal bedrijf gedecentraliseerd is. Hij gaf onze regio's dan ook de bevoegdheid om hun eigen beslissingen te nemen. Allle Honda-productiefaciliteiten wereldwijd delen wel twee belangrijke eigenschappen: vindingrijkheid en ondernemendheid. Zij zitten tenslotte op de beste plek om de juiste beslissingen te nemen.

Honda-monteur aan het werk aan een motor.

Wereldwijde ambitie

Al sinds ons prille begin dagen we we onszelf uit om auto's buiten Japan te bouwen. We waren het allereerste Japanse bedrijf dat auto's in Amerika ging bouwen. Dat was een enorme overzeese onderneming. En daarbij hielp Soichiro’s vastberadenheid ons om er een succes van te maken. De originele fabriek in Marysville brach al 11 miljoen Honda's voort – en we zijn nog niet van plan te stoppen. Vandaag bouwen we Honda's in de VS, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, China, Thailand, India en Vietnam.

Driekwart vooraanzicht van Honda Accord op de productieband.

We bouwen de 10e generatie Accord voor Noord-Amerikaanse klanten in onze enorme fabriek in Marysville, Ohio. Deze fabriek opende zijn deuren in 1982.

Internationale R&D

Honda-auto's zijn voor de hele wereld. We kunnen garanderen dat Honda-voertuigen over de hele wereld goed presteren aangezien we onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op alle continenten uitvoeren. We hebben uiteraard nog steeds uitgebreide R&D-faciliteiten in Japan. De meest omvangrijke projecten worden daar geleid vanuit ons hoofdkantoor. Maar we zijn net zo trots op alle onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in onze andere faciliteiten in de wereld.

Vooraanzicht van NSX waaraan een Honda-monteur werkt.

Speciaal daarvoor opgeleide monteurs bouwen de NSX met de hand op in de Verenigde Staten.

Dromenmakers

Er zijn Honda R&D-centra's in de Verenigde Staten, China, India, Indonesië, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Wij geloven dat onderzoek en ontwikkeling van auto's binnenin de belangrijkste regio's de best mogelijke resultaten oplevert voor onze klanten.

Close-up van Honda NSX-motor.

Elke bout aan het NSX-motorblok wordt met de hand aangedraaid.

Internationaal aantrekkelijk

De Verenigde Staten is de grootste markt voor de Civic. Het model werd voor het eerst over de oceaan gepresenteerd in 2016 en is sindsdien een groot succes. Dat stelt een voorbeeld van hoe we onze modellen uitbouwen tot wereldwijde auto's. We maken onze auto's voor de wereld, en niet alleen voor regio's. Een moeilijk opdracht, maar het is de moeite waard.

Driekwart achteraanzicht van Honda Civic 5-deurs op transport naar Amerika.

Wat is het volgende?

Lees meer over de visie van Honda in de toekomst.

Lees nu