Verantwoord bestuur van Honda

Bestuur van het bedrijf

Honda streeft ernaar om een bedrijf te zijn dat een aanwinst is voor de samenleving. We zijn ons dan ook ervan bewust dat het onze verantwoordelijkheid is om het bestuur en de transparantie van het bedrijf te verbeteren om duurzame groei te realiseren en het vertrouwen en de waardering van onze klanten, onze partners en de samenleving in het algemeen te versterken.

De Europese activiteiten van Honda

De Europese structuur van Honda maakt een duidelijk toezicht op en strategisch beheer van onze bedrijfsactiviteiten in de gehele regio mogelijk, gecentreerd rond duidelijk uitgestippelde beleidslijnen voor bestuur, financieel gedrag, risicobeheer, mensenrechten, enzovoort. Dit alles draagt bij tot de verdere versterking van de sociale reputatie van Honda, naleving van regelgeving en verantwoord bestuur.

In deze korte video komt u meer te weten over de Europese activiteiten van Honda.

De bestuurlijke structuur van Honda

De structuur van Honda is erop te gericht dat we onze doelen effectief kunnen bereiken, in overeenstemming met de wereldwijde normen van onze organisatie voor duurzaamheid, veiligheid en milieuplanning.

De resultaten van onze inspanningen in Europa worden teruggekoppeld naar Honda in Japan en helpen onze wereldwijde aanpak van duurzaamheid vorm te geven.

Deze wereldwijde aanpak wordt vervolgens effectief gecommuniceerd naar onze regio's voor lokale implementatie door middel van de wereldwijde bestuurlijke structuur van Honda. Dit alles wordt in detail beschreven in ons Europees milieurapport van 20222

Europees milieurapport 2022 (PDF)