Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda Hybride line-up

Honda Hybride gamma

Ontdek het Honda Hybride gamma en onze geavanceerde e:HEV zelfopladende hybride technologie. Vind de beste hybride voor u en deel onze visie op een duurzamere samenleving. 

Honda Hybrid-assortiment

Stel uw perfecte
Honda Hybride auto samen

Stel uw perfecte Honda samen met onze interactieve configurator.
Kies uw auto, kleur, kenmerken, accessoires, enz.

Uitleg over de Honda Hybride technologie

Al onze hybrides worden aangedreven door Honda's veelgeprezen e:HEV volledig hybride aandrijflijn die ontworpen werd om de brandstofefficiëntie te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Het bestaat uit hightech elektrische motoren, een compacte batterij met hoge capaciteit en een zuinige benzinemotor.

Elektrische aandrijving

Haalt het vermogen uitsluitend uit de accu en levert een onmiddellijke respons met EV-waardige stilte.

Hybride aandrijving

De motor drijft de generatormotor aan, die de auto aandrijft. Goede prestaties, lage emissies en een groot rijbereik zijn de kenmerken van een hybride aandrijving. 

Motoraandrijving

Direct aangedreven door een zeer efficiënte benzinemotor tijdens lange ritten.

Regeneratief remmen

Slaat overtollige energie op in de batterij voor later gebruik.

Heer achter het stuur van een Honda, interieur

U voelt het verschil

Onze volledige hybrides, of ze nu zelfopladend of plug-in zijn, kunnen langer op alleen elektrische energie rijden, in tegenstelling tot een milde hybride - om spannende elektrische prestaties te leveren.

Dame glimlacht in achteruitkijkspiegel

Honda's hybride erfgoed

Onze technische uitmuntendheid is het gevolg van onze pioniersrol op het gebied van hybrides. In 1999 hebben onze ingenieurs in Europa de eerste commerciële hybride gelanceerd. Ze blijven de grenzen verleggen door hun vakkennis uit de autosport toe te passen op een hybride aandrijflijn.

e:HEV logo op auto

Energie voor uw rit

Terwijl de Honda e:HEV volledige hybrides zelfopladend zijn en een groot rijbereik bieden zonder dat een aansluiting op het elektriciteitsnet of een tankbeurt nodig is, zijn de Honda e:PHEV plug-ins uitgerust met grote batterijen die langere ritten op zuiver elektrische energie mogelijk maken, waarbij zeer weinig CO2 wordt uitgestoten.

Close-up van interieur met dashboard

Zuinig en efficiënt

Dankzij de mogelijkheid om op elektrische energie van de hybride batterij te rijden, verbruikt u minder brandstof. U heeft dus minder tankbeurten nodig en u betaalt vooral minder gebruikskosten. Onze 5 jaar/100.000 km garantie* op de hybride batterij garandeert een extra gemoedsrust. * Afhankelijk van wat eerst komt.

Leven met een Honda Hybride

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Elite prestaties

Ons unieke Honda e:HEV aandrijfsysteem heeft bewezen efficiënter te zijn dan de milde hybride en de plug-in systemen van de concurrentie.

Bij tests op verschillende wegtypes en verkeersniveaus heeft de e:HEV aandrijflijn de beste prestaties van andere hybride systemen geëvenaard. In reële rijomstandigheden haalt ze probleemloos een beter efficiëntieniveau.***

 

 

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Geavanceerde aandrijflijn

De Honda e:HEV volledig hybride aandrijflijn levert betere prestaties dan milde hybride concurrenten op de openbare weg. De geavanceerde aandrijflijn is zwaarder dan veel rivalen in haar klasse, maar biedt een betere efficiëntie dan de milde hybrides.

In testomstandigheden levert onze volledig hybride auto een sterk verbeterde brandstofefficiëntie in vergelijking met een lichtere milde hybride met een 48 V aandrijfsysteem.*

* Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Lage uitstoot

De Honda e:HEV aandrijflijn biedt drie rijmodi waartussen naadloos wordt geschakeld in functie van de weg- en rijomstandigheden om optimale prestaties te blijven leveren.

Onze intelligente Electronic Control Unit schakelt tussen elektrische aandrijving, hybride aandrijving en motoraandrijving om de optimale brandstofefficiëntie te vinden.

In stedelijke omgevingen (rijden tot 40 km/u) zal het e:HEV systeem tot 91% van de tijd de voorkeur geven aan de elektrische aandrijving zonder uitstoot.*

* Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Nieuwe e:PHEV plug-in aandrijflijn

De CR-V plug-in hybride wordt geleverd met onze e:PHEV aandrijflijn. Selecteer de EV-modus en de e:PHEV kan een zuiver elektrisch emissievrij rijbereik van 81 km leveren. De efficiënte aandrijflijn heeft een gewogen gecombineerd brandstofverbruik van 0,8 liter per 100 km en een CO2-uitstoot vanaf een uiterst lage 18 g/km* wanneer de batterij is opgeladen.

Wanneer het elektrische rijbereik uitgeput is en er geen mogelijkheid is om op te laden, zal de e:PHEV nog steeds efficiënt presteren en een brandstofverbruik leveren dat vergelijkbaar is met dat van het volledig hybride model.

* WLTP-gegevens - Gewogen gecombineerd verwijst naar de waarde die wordt gewogen tussen de elektrische modus en de motormodus over de gehele rijcyclus.

Zijaanzicht Honda HR-V e:HEV op een oprit

Wat is een hybride auto?

Een hybride voertuig haalt zijn vermogen uit twee bronnen, een elektrische batterij en een interne verbrandingsmotor. Deze twee krachtbronnen kunnen samenwerken of afzonderlijk functioneren om een soepel vermogen en indrukwekkende prestaties te leveren.

Onze volledige hybride auto's worden aangedreven door de eigen hybride technologie van Honda en kunnen naadloos wisselen tussen verschillende krachtbronnen om de meest efficiënte prestaties te leveren, ongeacht de omstandigheden.

Honda hybride auto's: FAQ's

Wat gebeurt er als de batterij van mijn hybride auto versleten is?

Als de batterij van uw hybride auto versleten is, moet ze worden vervangen. Anders functioneert de auto niet goed. Als u merkt dat de auto zijn efficiëntie verliest of de lading moeilijk vasthoudt, contacteer dan zo snel mogelijk uw dealer om de batterij te vervangen. 

 

Hoe worden batterijen van hybride auto's verwerkt?

Alle Honda batterijen van elektrische en hybride voertuigen worden gerecycleerd via het uitgebreide duurzaamheidspartnership met SNAM.

Afgedankte batterijen zullen worden gerecycleerd om een tweede leven te beginnen voor de opslag van hernieuwbare energie of om hun recupereerbare waardevolle materialen, zoals lithium en kobalt, terug te winnen. 

 

Is de aankoop van een hybride auto de moeite waard?

Een hybride auto is zuiniger en voordeliger dan een benzineauto. Nu de wereld snel evolueert naar een elektrische toekomst, is een hybride auto ook een perfect groen alternatief voor de traditionele benzinemotor. Hij heeft ook een veel grotere actieradius dan een elektrisch voertuig.

 

Gaan hybrides langer mee?

Door de combinatie van een benzinemotor met het elektrische vermogen van een batterij heeft de motor van een hybride auto minder last van slijtage. Regeneratief remmen vermindert ook de slijtage van de remmen. Er is dus minder onderhoud nodig en uw hybride auto zal langer meegaan dan een gelijkwaardige benzine- of dieselauto.

 

 

* Cijfers over verbruik en uitstoot op basis van WLTP. De cijfers van het rijbereik weerspiegelen mogelijk niet de werkelijke rijresultaten. Deze zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de accessoires gemonteerd na registratie, verschillende rijstijlen, weersomstandigheden en de belading van het voertuig.

** Indicatieve oplaadtijden afgebeeld, alleen ter vergelijking, in optimale omstandigheden, zoals een temperatuur rond 25°C. De werkelijke oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, het type, de staat, de oplaadcapaciteit en de temperatuur van de oplader en de batterij, de startlading en omgevingsfactoren zoals de buitentemperatuur op de plaats van gebruik. De oplaadtijd kan langer zijn bij kouder weer en als de temperatuur van de batterij de beveiligingstechnologie activeert.

*** Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

*WLTP-gegevens
**VDA-methode