Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda Hybrid autogamma, geparkeerd voor een stadsgezicht

Honda Hybrid autogamma

Ontdek het Honda Hybrid gamma en onze geavanceerde e:HEV volledig hybride technologie. Vind de beste hybride voor u en deel onze visie op een duurzamere samenleving. 

Wat is een hybride auto?

Een hybride voertuig haalt zijn vermogen uit twee bronnen, een elektrische batterij en een interne verbrandingsmotor. Deze twee krachtbronnen kunnen samenwerken of afzonderlijk functioneren om een soepel vermogen en indrukwekkende prestaties te leveren.

Honda hybrides maken gebruik van onze zelfopladende hybride technologie. De elektrische batterij wordt bij normaal gebruik opgeladen via de energie die de benzinemotor opwekt, of via het regeneratieve remmen. Opladen via de netstroom of vooraf plannen van uw route zijn hier dus niet nodig.

Uitleg over de Honda Hybrid technologie

Al onze hybrides worden aangedreven door Honda's veelgeprezen e:HEV volledig hybride aandrijflijn die ontworpen werd om de brandstofefficiëntie te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Ze bestaat uit hightech elektrische motoren, een compacte batterij met hoge capaciteit en een zuinige benzinemotor.

De elektrische aandrijving zorgt voor een ogenblikkelijke acceleratie vanuit stilstand. Ze gebruikt de energie die opgeslagen is in de batterij om de elektrische motoren aan te drijven.

Een hybride aandrijving combineert elektrische motoren met de benzinemotor in normale rijomstandigheden om optimale prestaties en een indrukwekkende acceleratie te garanderen.

De motoraandrijving gebruikt benzine om hogere snelheden op snelwegen aan te houden en laadt tegelijk de batterij op.

Het regeneratieve remmen maakt gebruik van de energie die de elektrische motor genereert bij het remmen om de batterij op te laden.

Heer achter het stuur van een Honda, interieur

U voelt het verschil

De e:HEV technologie van Honda zorgt ervoor dat onze volledige hybrides op bepaalde momenten enkel elektrische energie gebruiken om indrukwekkende elektrische prestaties te leveren.

Dame glimlacht in achteruitkijkspiegel

Honda's hybride erfgoed

Onze technische uitmuntendheid is het gevolg van onze pioniersrol op het gebied van hybrides. In 1999 hebben onze ingenieurs in Europa de eerste commerciële hybride gelanceerd. Ze blijven de grenzen verleggen door hun knowhow uit de autosport toe te passen op een hybride aandrijflijn.

e:HEV logo op auto

Geen stopcontact nodig

De Honda e:HEV volledig hybride auto's laden zichzelf op en halen energie uit de verbrandingsmotor en uit regeneratief remmen. Er is dus geen netvoeding nodig en u moet ook geen oplaadkabel installeren.

Close-up van interieur met dashboard

Zuinig en efficiënt

Dankzij de mogelijkheid om op elektrische energie van de hybride batterij te rijden, verbruikt u minder brandstof. U heeft dus minder tankbeurten nodig en u betaalt vooral minder gebruikskosten. Een garantie van 5 jaar/100.000 km* waarborgt bovendien uw gemoedsrust*. * Afhankelijk van wat eerst komt.

Leven met een Honda Hybrid

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Elite prestaties

Ons unieke Honda e:HEV aandrijfsysteem heeft bewezen efficiënter te zijn dan de milde hybride en de plug-in systemen van de concurrentie.

Bij tests op verschillende wegtypes en verkeersniveaus heeft de e:HEV aandrijflijn de beste prestaties van andere hybride systemen geëvenaard. In reële rijomstandigheden haalt ze probleemloos een beter efficiëntieniveau.*

* Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Geavanceerde aandrijflijn

De Honda e:HEV volledig hybride aandrijflijn levert betere prestaties dan milde hybride concurrenten op de openbare weg. De geavanceerde aandrijflijn is zwaarder dan veel rivalen in haar klasse, maar biedt een betere efficiëntie dan de milde hybrides.

In testomstandigheden levert onze volledig hybride auto een sterk verbeterde brandstofefficiëntie in vergelijking met een lichtere milde hybride met een 48 V aandrijfsysteem.*

* Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Lage uitstoot

De Honda e:HEV aandrijflijn biedt drie rijmodi waartussen naadloos wordt geschakeld in functie van de weg- en rijomstandigheden om optimale prestaties te blijven leveren.

Onze intelligente Electronic Control Unit schakelt tussen elektrische aandrijving, hybride aandrijving en motoraandrijving om de optimale brandstofefficiëntie te vinden.

In stedelijke omgevingen (rijden tot 40 km/u.) zal het e:HEV systeem tot 91% van de tijd de voorkeur geven aan de elektrische aandrijving zonder uitstoot.*

* Honda Motor Europe tests in reële rijomstandigheden

Vooraanzicht Honda HR-V, rijdend op een landweg

Zelfopladende e:HEV

Honda's e:HEV aandrijflijn biedt een efficiëntie die vergelijkbaar is met andere hybride aandrijflijnen, zonder dat de auto volledig moet worden opgeladen. 

Batterijen van plug-in hybrides moeten opgeladen blijven om een maximale efficiëntie te kunnen bieden. Het zelfopladende e:HEV systeem van Honda haalt altijd een optimale efficiëntie.

 

Zijaanzicht Honda HR-V e:HEV op een oprit

Stel uw perfecte
Honda Hybrid auto samen

Stel uw perfecte Honda samen met onze interactieve configurator.
Kies uw auto, kleur, kenmerken, accessoires, enz.

Honda hybride auto's: FAQ's

Hoe worden batterijen van hybride auto's verwerkt?

Alle Honda batterijen van elektrische en hybride voertuigen worden gerecycleerd via het uitgebreide duurzaamheidspartnership met SNAM.

Afgedankte batterijen zullen worden gerecycleerd om een tweede leven te beginnen voor de opslag van hernieuwbare energie of om hun recupereerbare waardevolle materialen, zoals lithium en kobalt, terug te winnen. 

Loont de aankoop van een hybride auto de moeite?

Een hybride auto is zuiniger en voordeliger dan een benzineauto. Nu de wereld snel evolueert naar een elektrische toekomst, is een hybride auto ook een perfect groen alternatief voor de traditionele benzinemotor. Hij heeft ook een veel grotere actieradius dan een elektrisch voertuig.

 

Gaan hybrides langer mee?

Door de combinatie van een benzinemotor met het elektrische vermogen van een batterij heeft de motor van een hybride auto minder last van slijtage. Regeneratief remmen vermindert ook de slijtage van de remmen. Er is dus minder onderhoud nodig en uw hybride auto zal langer meegaan dan een gelijkwaardige benzine- of dieselauto.