Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Vrouw en kind, veilig op de weg

VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

Honda wil een mobiele samenleving zonder botsingen creëren waarin onze klanten en alle personen in het verkeer veilig en zorgeloos kunnen bewegen.

Ruimtefoto door NASA

Falen was geen optie

Onze focus op veiligheid begon met een gesprek tussen Soichiro Honda, de oprichter van Honda, en NASA's Apollo 13 Flight Director die ervan overtuigd was dat "de terugkeer slaagde omdat elke belangrijke beslissing werd genomen door mensen en niet door machines". Soichiro is dit nooit vergeten en drukte het later als volgt uit: "Hoe geavanceerd machines ook worden, de mens moet altijd de essentiële functies in handen houden."

Scrollen

Onze drie veiligheidsprincipes

Spelende ouder en kind

Menselijk vermogen

We hebben veel tijd geïnvesteerd in het geven van een persoonlijke veiligheidsopleiding. Mensen van alle leeftijden hebben belangrijke kennis en vaardigheden verzameld in een praktisch opleidingsprogramma met deskundige instructeurs in onze verkeerseducatiecentra. Deze instructeurs hebben samen een educatief programma opgesteld om veiligheidsactiviteiten aan te moedigen en te bevorderen, met inbegrip van verkeersveiligheidslessen voor ouders en kinderen.

 

Spelende ouder en kind

Verkeersecosysteem

In 1998 hadden we al een boordnavigatiesysteem ontwikkeld dat uitgerust was met communicatiefuncties om informatie over verkeersopstoppingen te leveren op basis van rijgegevens die door andere voertuigen werden verzameld. Het huidige verkeersecosysteem is voortdurend in beweging en de weggebruikers moeten dus geconnecteerd zijn met dit systeem. We hebben telematica ingeschakeld om systemen te ontwikkelen met informatie over weersomstandigheden en gevaarlijke situaties. Deze systemen waarschuwen de weggebruikers voor veranderende omstandigheden voor ze ermee geconfronteerd worden zodat ze veiliger en comfortabeler kunnen rijden. 

 

 

Spelende ouder en kind

Prestaties op het gebied van mobiliteit

We stellen hoge eisen op het gebied van voertuigtechnologie en overtreffen vaak onze verwachtingen vanuit onze "als het niet bestaat, maken we het" strategie. Deze innovatieve aanpak moet het veiligheidsniveau in reële verkeerssituaties verhogen en daarbij alle weggebruikers betrekken. Dit moet onze ambitie van een wereld zonder botsingen binnen bereik brengen.

Our quest for safety

Commended for our safety

Passagiers die op de motorkap van een Honda leunen

Voel u veilig

Honda SENSING werd ontworpen om u en uw passagiers te beschermen en is een suite met intelligente veiligheidsfuncties die u waarschuwen voor de gevaren die u uit het oog zou kunnen verliezen.