Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Wat laadt sneller op: uw smartphone of uw elektrische auto?

De Honda e kan sneller opladen dan een smartphone, zelfs sneller dan een smartwatch.

Het opladen van de lege batterij van een volledig elektrische stadsauto tot 80% van de capaciteit duurt slechts 31 minuten dankzij de steeds evoluerende batterijtechnologie en de snelle 50 kW oplader. Dit type van opladers is beschikbaar in tankstations of op de parking van supermarkten.

Om u een duidelijk idee te geven van die prestatie, hebben we de Honda e vergeleken met enkele gadgets die veel mensen in huis hebben: een smartphone, een smartwatch, een laptop en een Bluetooth hoofdtelefoon.

Hoe lang duurt het om een elektrische auto op te laden?

Met een snellader van 50 kW duurt het opladen van een elektrische auto, vanaf de waarschuwing voor een bijna lege batterij tot 80% van de volledige capaciteit, ongeveer 31 minuten.

De waarschuwing voor een bijna lege batterij verschijnt vanaf 17% van de capaciteit. Dit is vergelijkbaar met een smartphone. De snelheid van het opladen hangt af van het type oplader. Ga naar hoe een elektrische auto opladen in een halfuur voor meer informatie.

De Honda e vs. gadgets die u elke dag gebruikt

Om een duidelijk idee te hebben van de tijd die nodig is om een elektrische auto op te laden, hebben we de elektrische Honda e vergeleken met enkele gadgets die veel mensen in huis hebben.

Hoe kunt u een elektrische auto in een halfuur opladen?

Bij snel opladen, een van de drie oplaadopties, kunt u de lege batterij van uw Honda e in 31 minuten opladen tot 80% van de capaciteit.

Supersnel opladen

Supersnelle laders zijn de snelste manier om uw elektrische auto op te laden. Ze leveren tussen 25 en 99 kW. Deze supersnelle laders zijn vaak beschikbaar in tankstations en op plaatsen in de buurt van hoofdwegen waar u uw auto snel moet kunnen opladen of waar u boodschappen kunt doen of uw traject kunt onderbreken om even te rusten.

Snel opladen

Snel opladen vergt een wallbox of een commandostekker die beide goed zijn voor 7 tot 22 kW. U kunt thuis een snellaadeenheid installeren, bv. het apparaat dat gebruikt wordt in Honda's e:PROGRESS intelligente thuisoplaadservice. Op sommige werkplaatsen is ook een snellader beschikbaar.

Langzaam opladen

Langzaam opladen is de eenvoudigste manier om uw auto op te laden. U hebt slechts een standaard stopcontact in uw huis met 3 tot 5 kW nodig. Op de laagste 2,3 kW aansluiting kan het tot 18 uur en 48 minuten duren om op te laden.