Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Lange reizen met kinderen

Zes ideeën om de kleintjes rustig te houden tijdens een lange autoreis. Waar stopt u best? Wat moet u meenemen?

Is het nog ver? De vraag die alle ouders schrik aanjaagt. Maar is het rustig houden van jonge passagiers tijdens een lange rit echt zo moeilijk? Ontdek zes eenvoudige ideeën voor een aangename, gezinsvriendelijke autoreis.

Een jongen speelt onderweg een game op zijn tablet

1. Download shows, spelletjes en films

Als uw rugleuningen uitgerust zijn met een scherm of als uw kinderen een tablet hebben, kunt u hun favoriete films en content downloaden voor u vertrekt.

Spelletjes, films, apps en luisterboeken zijn zeker goed voor enkele rustige uren. Installeer ze op de apparaten van uw kinderen. Doe dit de avond voor uw vertrek om geen data streaming te moeten gebruiken op de dag van uw reis. Op een 256 GB tablet kunt u ongeveer 8 uur video opslaan in hoge resolutie. Op een 512 GB slaat u het dubbele op, zeker genoeg voor de langste reizen.

Spelconsoles worden al jaren gebruikt als ontspanning thuis. Vandaag bestaan er veel geavanceerdere consoles met een reeks leuke en leerzame probleemoplossende spelletjes die u overal kunt gebruiken.

2. Bingo onderweg

We kennen allemaal het spelletje "I spy", maar waarom onderweg geen bingo spelen? Maak uw bingokaart met zaken die u onderweg zult zien en geef punten aan de eerste die een rij of een full house heeft.

Kies zaken die u tijdens de reis zult zien of horen, zoals kleuren van auto's, types van voertuigen of merknamen op tankstations, geluiden zoals een autoclaxon, een hond of een ander dier op een veld. Verhoog de inzet met een paar eenvoudige prijzen, zoals hapjes of snoep.

3. Tijd om te tekenen

Durft u ze kleurpotloden en een tekenblok geven of geeft u de voorkeur aan de speciale pennen die geen vlekken achterlaten? Uit het raam turen tijdens een autorit kan de creativiteit aanwakkeren.

Tekenen kan uw kleintjes lange tijd bezighouden of ze vermoeien voor een dutje. Bevestig een reistafel of -blad aan het kinderzitje. Zo blijft alles goed samen in het kunstatelier op de achterbank.

4. Files

Het plannen van stopplaatsen is een goede manier om de reis in beheersbare delen te splitsen en het comfort en de veiligheid van iedereen te waarborgen. Er zijn veel stopplaatsen waar u even kunt ontspannen. Enkele favorieten:

Yorkshire Sculpture Park - een fantastische bestemming voor een pauze van een uur of meer. Ontdek enorme beeldhouwwerken in de frisse Yorkshire lucht. Op knooppunt 38 op de M1.

Fleet Pond - als u op doorreis bent in Hampshire, is Fleet Pond een prachtige plek om even op adem te komen. Knooppunt 4A op de M3.

Tebay Services - vaarwel slappe frieten en deprimerend grijs. Dit benzinestation tussen knooppunten 38 & 39 van de M6, aan de rand van het Lake District, is een prachtige natuurlijke stopplaats met een boerderijwinkel en een restaurant met lokale producten.

Malahide Castle - voeg wat magie toe aan de reis tussen Dublin en Belfast met een tussenstop in Malahide Castle tussen knooppunten 3 & 4 op de M1.

Tredegar House - stop even buiten Newport bij dit idyllische National Trust landhuis en park met kinderspeelplaats. Knooppunt 28 op de M4.

Balloch Castle - Op de A82 kunt u even stoppen in Balloch om het plaatselijke kasteel te verkennen en te genieten van Loch Lomond.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat verse hapjes of drankjes te halen, warm of koud. En als iedereen verzadigd is, vergeet dan niet dat de auto misschien ook moet worden bijgetankt! Deze pitstop kan worden ingebouwd in alle spelletjes zoals I spy of bingo onderweg.

5. Wie woont hiernaast?

Vast in het verkeer? We hebben het allemaal meegemaakt. Dan speelt u het "wie woont hiernaast" spel.

1. Iedereen kijkt snel uit zijn raam om te zien wie er naast hem staat (kijk snel weer weg, u wilt niet dat ze u zien staren).

2. Als u gezien hebt wie er naast u woont, verzint u een verhaal over hem.

3. Geef hem een grappige naam en een rare stem, en raad zijn bestemming.

6. Fotoshoot

Vergeet nooit uw fototoestel. Als uw kinderen een smartphone of een tablet hebben, kunt u ze aanmoedigen om onderweg foto's te nemen van bezienswaardigheden.

Vergelijk foto's aan het einde van de reis of verzin uitdagingen. Wie heeft het grootste aantal verschillende dieren gefotografeerd? Of merken van auto's? Vergeet niet de flitser uit te schakelen.

Wat neemt u mee op lange ritten met het gezin

1. Hapjes

Hapjes en snoep zijn essentieel en zorgen voor een goede stemming tijdens een lange reis.

Gebruik een doos met tussenschotten en vul elk vakje met een lekker hapje zoals snoep, chips, koekjes en fruit. Zo blijft uw auto netjes en opgeruimd en moet u minder vaak stoppen aan benzinestations.

2. Kussens en een deken

Als u vertrekt voor een lange reis en in de vroege uurtjes wilt vertrekken of de hele nacht wilt doorrijden, zullen uw kinderen waarschijnlijk een dutje doen. Neem een reiskussen en een klein deken mee, zodat ze zich goed en comfortabel voelen.

3. Een goed boek

Een eenvoudig maar doeltreffend middel: een goed boek zal uw kleintjes boeien tijdens een lange reis. Geef ze een nieuw boek voor onderweg of moedig ze aan om een ouder favoriet boek te herontdekken. Zorg er wel voor dat ze niet wagenziek worden door het bewegen tijdens het lezen.

4. De hoofdzaken

U moet er dus voor zorgen dat uw kinderen zich niet vervelen tijdens de reis. Maar u moet ook alle basiselementen meenemen. Vergeet de volgende zaken niet:

• Pillen/pleisters tegen misselijkheid

• Doekjes (voor plakkerige handen

• Water

• Zonnebrandcrème

• Extra comfortabele kleding

• Eerste hulpmiddelen