Close
Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

De wereld van Honda

Een droomstart

"Zonder dromen zul je niets bereiken"

Soichiro Honda was gedreven om te slagen. Hij streefde continu naar iets beters; keek altijd vooruit, vormde ideeën en testte ze. Zijn dromen om mensen te helpen een beter leven te hebben, stonden altijd centraal bij alles wat hij maakte.

Momenten waarop geschiedenis werd geschreven

Een man met zijn dromen en ambities zou nooit in Japan blijven. Soichiro zette zijn zinnen op Europa; hij liet een fabriek in België bouwen en opende deze in 1963. Dit was de eerste van de vele stappen die hij nam om mensen overal ter wereld kennis te laten maken met zijn ideeën en producten.

Racen met legendes

In 1964 verschenen we met onze eigen F1-auto tijdens de Duitse Grand Prix. Vanaf dat historische moment gingen we een bijzondere relatie aan met legendarische coureurs als Surtees, Brabham en later – tijdens het gouden tijdperk – Prost, Senna, Piquet en Mansell. In die tijd ontwikkelden we vele nieuwe ideeën.

Dromen, geen deadlines

In het begin was de S2000 niet wat onze hoofdontwerper Shigeru Uehara had verwacht. Ik geef de sleutels terug, zei hij. “Is dit het beste wat jullie kunnen doen?” Hij was niet blij… maar een jaar later was hij dat wel.

Scrollen

Geloof in dromen

We kunnen allemaal geweldige dingen bedenken, maar ze daadwerkelijk creëren maakt het verschil.