Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda NSX

De kracht van emotie

Vooraanzicht van NSX
Vooraanzicht van NSX
Foto van voorgrille en wiel
Foto van voorgrille en wiel

We voelen het aan het begin van elk project, ongeacht om welke auto het gaat. Maar bij de NSX was het speciaal – dieper op een bepaalde manier. U weet het als u het voelt. En als dat gebeurt, begrijpt u waarom deze auto meer voor ons betekent dan alles wat we ooit eerder hebben gemaakt.

Scrollen

Wit NSX logo

De NSX is puur Honda

Het toonbeeld van al onze ontwerpinnovaties, ontwikkeld gedurende vele jaren van testen en racen – dit is de kern van alles wat we doen.

Het ontstaan van een supercar

De weg naar succes is niet gemakkelijk; hij kronkelt en draait en gaat van uitdaging naar uitdaging.

Het combineren van het toppunt van sportprestaties met alledaags rijcomfort had tijd nodig. We moesten ook redelijk wat tegenslagen incasseren. Maar als het bereiken van perfectie betekende dat we steeds opnieuw moesten beginnen, dan zouden we dat doen. Daarom duurde het jaren voordat de auto perfect was. En daarom werd de NSX alleen maar beter en beter.

Achteraanzicht van NSX
Zijaanzicht van NSX

Tijdloze lijnen

Ontworpen voor pure prestaties, waar u ook naartoe rijdt.

Binnenfoto van interieur van NSX

Dit was de grondslag van de nieuwe NSX: een krachtige sporthybride. Maar meer vermogen betekende ook meer uitdagingen. Om het vermogen te kunnen bedwingen, verlegden we onze aandacht naar de bestuurder – we lieten onze gedachten de vrije loop en het resultaat is een gevoel van volledige verbondenheid tijdens het rijden; een verwantschap die nooit voor mogelijk werd gehouden.

Close-up van stuurwiel

Menselijke prestatie

Iedereen die betrokken is bij het ontwerp en de bouw van de NSX is één met de auto, van begin tot eind.

Binnen het onlangs gerenoveerde – en speciaal gebouwde ­– Performance Centre in Ohio worden alleen het NSX chassis en de lak gehanteerd door speciaal gemaakte machines. De rest van de auto wordt van begin tot eind met de hand gemaakt. En het is die menselijke touch die de NSX zo bijzonder maakt.

Complete verbondenheid

Door nauwgezette voorbereiding en geavanceerde technologie is de bestuurder in elk opzicht volledig verbonden met de NSX.

Als u in de NSX rijdt is het lastig te voelen waar uw lichaam eindigt en de auto begint. U bent volledig verbonden met de auto. De motor- en aandrijflijncombinaties kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd voor een perfect gevoel in bochten, tijdens accelereren en remmen – waar u ook bent.

NSX embleem
Close-up van NSX
NSX embleem
Close-up van wijzerplaat