Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

De grasmaaier: het perfecte gereedschap voor een mooi gazon

De grasmaaier: het perfecte gereedschap voor een mooi gazon

Een strak en mooi groen gazon, wie droomt er niet van? De grasmaaier is hét gereedschap om je gazon mooi en gezond te houden. Er bestaan verschillende soorten grasmaaiers, zoals elektrische maaiers en robotmaaiers. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende types grasmaaiers en het gebruik ervan.

Welke grasmaaier past bij mij?

Wanneer je op zoek gaat naar een grasmachine, ontdek je al snel dat er veel verschillende soorten machines zijn. Ze hebben elk hun voor- en nadelen en specifieke toepassingen om het gras te maaien. Honda biedt een heel aantal verschillende grasmaaiers aan. Denk hierbij aan:

- Grasmaaier: de bekende grasmaaier, die de meeste tuiniers in hun schuur hebben staan om het gazon mee te maaien. Honda besteedt bij de ontwikkeling van apparaten veel aandacht aan het gebruiksgemak. De modellen onderscheiden zich naast technische specificaties ook in verschillende soorten van aandrijving. Zo biedt Honda verschillende types grasmaaiers aan. Denk hierbij aan de krachtige benzine- en accumaaiers, maar ook aan elektrische grasmaaiers.
Ontdek nog meer over Onze grasmaaiers of neem een kijkje in onze e-shop.

- Zitmaaier: een zitmaaier maakt maaien een stuk gemakkelijker en comfortabeler. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een maaier waarop je kunt zitten. De zitmaaiers van Honda zijn eveneens ontwikkeld met gebruikersgemak als aandachtspunt. Deze maaiers zijn immers zeer gemakkelijk te bedienen. Met het Versamow mulchsysteem verspreid je het gemaaide gras meteen als natuurlijke meststof over het gazon. Een zitmaaier is een oplossing voor wie grote stukken gras moet maaien. De zitmaaiers van Honda werken op benzine en zijn uitgerust met een betrouwbare en zuinige viertaktmotor. Ook in het aanbod van zitmaaiers kan je kiezen uit verschillende modellen. Ze onderscheiden zich bijvoorbeeld in het vermogen van de motor, de inhoud van de grasvangzak en wat andere technische specificaties.
Ontdek nog meer over onze zitmaaiers of neem een kijkje in onze e-shop.

- Robotmaaier: Gemak dient de mens. Hoewel we allemaal houden van een mooi en strak gazon, staat maaien niet bij iedereen hoog op het lijstje van favoriete werkjes in de tuin. Een robotmaaier neemt het werk letterlijk uit je handen, je hoeft nooit meer zelf te maaien. Honda biedt verschillende robotmaaiers aan in de HRM en Miimo-serie. Het belangrijkste bij het aanschaffen van een robotmaaier nagaan welke grootte aan oppervlakte hij juist kan maaien. Zo kunnen maai-oppervlaktes tot 400 m2 perfect worden gemaaid door de HRM 40, maar heb je voor een groot gazon tot 4000 m2 de Miimo 3000 nodig. Echte grootgrondbezitters, met een gazon van wel meer dan 4000 m2 kunnen verschillende Miimo’s laten samenwerken. Hoe groot je gazon ook is, Miimo kan de klus voor je klaren!

Ontdek nog meer over onze robotmaaiers of neem een kijkje in onze e-shop.

- Ruwterreinmaaier: Weilanden en bermen zijn doorgaans wat moeilijker te onderhouden dan een vlak en strak gazon. Speciaal voor deze plekken heeft Honda ruwterreinmaaiers ontwikkeld. Deze sterke machines hebben alles in huis om ruwe terreinen met hoog gras aan te pakken. De vier modellen die Honda aanbiedt onderscheiden zich voornamelijk in het maaidek. Zo vind je altijd een model wat past bij jouw wensen. De ruwterreinmaaiers zijn robuust en gemaakt voor stevige klussen.

Ontdek nog meer over Onze ruwterreinmaaiers of neem een kijkje in Onze e-shop.

Informeer je goed door jouw Honda Dealer, zodat je de juiste keuze maakt.

grasmaaiers

Benzine, accu of elektrisch?

Zoals al eerder in dit artikel genoemd, vind je grasmachines in verschillende soorten. Zo zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar op benzine, of met een accu. Daarnaast is er nog een elektrische variant. De verschillende varianten hebben elk hun voor- en nadelen:

- Benzine: Deze machines zijn zeer krachtig en daarom vaak het meest geschikt voor zware tuinwerken. Daarnaast is een benzine-apparaat, zoals eerder gezegd, handig in het gebruik door de wendbaarheid van het toestel.

- Accu: Het gemak van een accu-machine zit hem vooral in het feit dat je draadloos kunt werken. Hierdoor ben je ‘vrij’ in het bewegen en zit je niet verbonden aan een kabel. Dit voordeel geldt ook voor apparaten die werken op benzine. Machines met een accu zijn daarnaast ook stiller dan de benzine-varianten en is er geen sprake van uitstoot van gassen.

- Elektrisch: Met een elektrische grasmaaier heb je een krachtige machine, die doorgaans vrij weinig geluid maakt en is er, net als bij de accu-variant, ook geen sprake van uitlaatgassen.

Gebruik en onderhoud van de grasmaaier

Grasmaaiers worden doorgaans het meest in het voorjaar en de zomer gebruikt. In de zomer groeit je gras vaak het snelst, waardoor je tijdens dit seizoen je gazon het meest zult moeten maaien. Maar ook bij het maaien in het najaar en vlak voor de winter, bij de laatste maaibeurt, worden de machines gebruikt. De machines van Honda zijn specifiek ontwikkeld om in alle seizoenen gebruikt te worden. Om je grasmachine in een goede conditie te houden, is het natuurlijk belangrijk om ze goed te onderhouden. Het onderhoud aan grasmaaiers kun je zelf doen, of laten doen.

Informeer je

Overweeg je een grasmaaier aan te schaffen? Kijk dan goed na welke verschillende mogelijkheden en toepassingen er zijn. Voor een advies op maat kan je terecht bij een Honda dealer bij jou in de buurt.
Weet je al welke grasmaaier je precies wilt ? In onze e-shop kan je hem meteen bestellen.