Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Het onderhoud van uw Honda

Met een beetje zorg en liefde gaat uw Honda nog langer mee.

Onderhoud & reparatie

Uw Honda dealer van tuingereedschap is de beste plek om uw machine regelmatig te laten onderhouden. Maar u kunt zelf als eigenaar ook heel veel doen om hem in perfecte (en veilige) conditie te houden.

Houd hem schoon

Een beetje schrobben maakt een groot verschil - niet alleen voor de levensduur en de dagelijkse werking van uw machine, maar ook voor de restwaarde. Gebruik neutrale zeepoplossingen en spoel goed af. Lees voordat u aan de slag gaat met het apparaat de handleiding goed door en zorg dat u goed op de hoogte bent van alle voorzorgsmaatregelen.

Controles voordat u aan de slag gaat

Voer altijd een inspectie uit voordat u de machine aanzet. Lees de handleiding door voordat u begint en controleer regelmatig (indien van toepassing) het olieniveau van de motor, de staat van de messen en of de beschermkap en/of de grasvangzak goed vastzit. Controleer ook of de gashendel soepel werkt. Als u de machine in droge, stoffige omstandigheden gebruikt of bij hoge temperaturen, heeft hij vaker onderhoud nodig.

Dit is een lijst van belangrijke voorzorgsmaatregelen:

  • Zorg ervoor dat de motor is uitgeschakeld voordat u begint met onderhoud of reparatie.
  • Laat de motor en uitlaat eerst volledig afkoelen.
  • Maak eerst de bougiedop los om te voorkomen dat het gereedschap per ongeluk wordt gestart.
  • Zorg ervoor dat uw werkgebied voldoende geventileerd is.
  • Houd sigaretten, vonken en vlammen weg van de brandstof en van brandstofgerelateerde onderdelen.

Brandstofverslechtering

Loodvrije benzine kan snel verslechteren in opslag, wat de werking van uw machine kan beïnvloeden. De tijdsduur van opgeslagen benzine varieert, maar we raden u aan om de tank en carburateur af te tappen als u de machine opbergt. De Honda garantie dekt geen schade aan het brandstofsysteem of problemen met de motorprestaties die voortkomen uit vervuilde brandstof.

Onderhoudsdocument

Het is een goed idee om het onderhoudsdocument van uw machine up-to-date te houden volgens zijn onderhoudsschema. Dit bespaart u kosten op de langere termijn en zorgt ervoor dat uw machine zijn waarde behoudt – altijd een pre. Zorg ervoor dat het onderhoud altijd plaatsvindt bij een Honda dealer van tuingereedschap; op die manier bent u er zeker van dat er hoogwaardige en originele Honda onderdelen - specifiek gemaakt voor uw machine - worden gebruikt.