Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

De energiezuinige motoren in Honda tuingereedschap

Voor wie wel van een tuin wil genieten, maar weinig tijd (of zin heeft) om veel onderhoud te plegen, zijn er voldoende opties voor een onderhoudsvrije tuin. Met deze tips is het maximaal genieten, met minimale inspanning.

Energiezuinige motoren

Voor tuingereedschap op brandstof heb je meestal de keuze tussen opties met 4-takt of 2-takt motoren. Honda heeft voor al haar tuinmaterialen op benzine een sterke en zuinige 4-takt motor ontwikkeld. Als motorfabrikant is Honda altijd bezig met het ontwikkelen en verbeteren van haar motoren. De 4-takt motor biedt dan ook meer voordelen in vergelijking met de 2-takt motor, waarvan brandstofbesparing de grootste is.

Voordelen van 4-takt motoren

4-takt motoren hebben verschillende troeven in vergelijking met 2-takt motoren. We zetten alle voordelen even op een rij :

- Zuiniger – Zoals gezegd is de 4-takt motor zuiniger dan de 2-takt variant. De 4-takt motor kan tot wel 40% minder brandstof verbruiken.
- Schoner – Bij een 4-takt motor wordt, in tegenstelling tot bij een 2-takt motor, geen onverbrande brandstof uitgestoten. Dit maakt de motor een stuk schoner voor het milieu.
- Geluidsvriendelijker – Een 4-takt motor heeft een lagere koppel. Dankzij deze koppel presteert de motor beter bij lage toeren, maar is hij vooral een stuk geluidsvriendelijker. Dit maakt het werken met een 4-takt motor veel aangenamer.
- Geen menging van brandstof – Wie met een 2-takt motor heeft gewerkt, weet dat voor deze motor de brandstof gemengd moet worden met olie. Dit kun je zelf doen, of kan je in sommige tankstations verkrijgen als ‘brommermix’. Een 4-takt motor heeft echter geen gemengde brandstof nodig. Hij werkt enkel op benzine, de olie zit in een apart systeem. Je kan voor Honda gereedschappen gebruik maken van zowel E5 (Euro 95) als E10 benzine. Wil je voor een ecologische optie kiezen, kies dan voor E10 benzine. Deze benzine bevat 10% bio-ethanol en is beter voor het milieu.

Welk Honda gereedschap heeft een energiezuinige motor?

Alle soorten Honda gereedschap die werken op benzine beschikken over krachtige en zuinige Honda 4-takt motoren. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten grasmaaiers, zoals de Izy benzinegrasmaaier. Ook de verschillende tuinfrezen van Honda beschikken over deze motor. Voor werken in de tuin zoals het snoeien van heggen of bladblazen vind je ook geschikte, gemotoriseerde handtools.

Gebruik- en onderhoudstips voor producten met een benzinemotor

Om de levensduur van je gereedschap te verlengen, is een goed onderhoud van belang. Honda geeft hiervoor wat tips. Gebruik bijvoorbeeld geen benzine met een hoger ethanolgehalte dan 10%, dit kan corrosie veroorzaken aan onderdelen van het systeem. Benzine heeft een levensduur van ongeveer vier weken. Wanneer je je machine niet regelmatig gebruikt, is het daarom aan te raden een Honda brandstofadditief aan de benzine toe te voegen. Bewaar de benzine in een schone en goed afgesloten tank, die geschikt is voor de opslag van benzine.

Benzine of accu

Naast alle benzine-modellen heeft Honda ook een uitgebreid assortiment aan machines met accu’s. Denk daarbij aan accu tuingereedschappen, zoals de heggenschaar en bladblazer. En ook onze grasmaaiers en robotmaaier werken op accu. Wil je meer weten over de producten van Honda en ben je benieuwd welk gereedschap bij jouw wensen past? Contacteer dan een Honda dealer bij jou in de buurt. Weet je al wat je wilt ? Neem dan een kijkje in onze e-shop.