Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Bosmaaiers: dé oplossing tegen onkruid en dichte begroeiing

Bosmaaiers zijn krachtige machines die de oplossing bieden om dichtbegroeid terrein en lastig te bereiken plekken af te maaien. Met een bosmaaier, ook wel kantenmaaier, grastrimmer of kantentrimmer genoemd, kan je gemakkelijk de strijd met onkruid aan. Ontdek meer over het gebruik van deze maaier.

Wat is een bosmaaier?

Bosmaaiers en grastrimmers worden vaak in één adem genoemd. Hoewel de apparaten op elkaar lijken, zit er een wezenlijk verschil tussen. Het belangrijkste verschil is de kracht. Een grastrimmer is voor de gemiddelde persoon een prima hulpmiddel om bijvoorbeeld het gras aan de oprit of rond paaltjes in het gazon te trimmen.
De bosmaaier daarentegen, is een zeer krachtige machine. Deze maaier is zeer geschikt voor het in toom houden van moeilijk bereikbare en dichtbegroeide plekken. Met een bosmaaier maai je moeiteloos dik en hoog gras of zelfs dunne takken weg. Honda biedt bosmaaiers aan op benzeine en op accu. Hierover meer verderop in het artikel.

Wanneer gebruik je een bosmaaier?

Zoals eerder vermeld is een bosmaaier een machine die genoeg kracht heeft om bij verschillende lastige klussen gebruikt te worden. Met een bosmaaier kan je bijvoorbeeld:

- lastig bereikbare plekken zoals bermen of slootkanten maaien.
- hoog en dik gras maaien.
- lage struiken en dunne takken maaien/afzagen.

Wil je enkel de randen van je gazon trimmen, kies dan eerder voor een grastrimmer of kantenmaaier. Deze trimmers zijn speciaal ontworpen voor meer fijne taken en daarom meer geschikt. Honda biedt een krachtige kantenmaaier aan, waarmee je gemakkelijk de randen en hoeken van je gazon kan afmaaien zodat ze er mooi en strak uitzien.

Hoe werkt een bosmaaier?

De bosmaaier bestaat uit verschillende onderdelen en kan met verschillende accessoires uitgerust worden. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit verschillende maai- of zaagsystemen.
Honda bosmaaiers (zowel benzine als accu) bestaan uit de volgende onderdelen:

- Maaikop met nylon draad : Voor het maaiwerk op lastig bereikbare plekken en onkruid dat niet te hoog of te dicht is.
- Drietandsmes : Voor dichtere begroeiing zoals hoog en dicht onkruid.

Honda biedt zelfs twee benzine bosmaaiers aan (UMK 425 UE en UMK 435 UE) waarbij een viertandsmes en zaagblad als optionele stukken worden aangeboden. Met deze stukken kan je gemakkelijk struiken en dunne takken afzagen en is geen enkele job te zwaar.
Wist je trouwens dat je met behulp van accessoires je bosmaaier zelfs kan transformeren in een snoei- of heggenschaar? Zo kan je met één krachtige machine verschillende werken in de tuin uitvoeren.

Benzine bosmaaier of accu bosmaaier

Zoals genoemd zijn Honda bosmaaiers verkrijgbaar op benzine en met een accu. De drie verschillende benzine bosmaaiers die Honda aanbiedt, werken alle met een krachtige en energiezuinige 4-takt motor. De motoren van Honda machines hebben een lage gas-emissie en bij de ontwikkeling is er ook voor gezorgd dat ze zo stil mogelijk zijn. Hierdoor heb je zo weinig mogelijk last van lawaai tijdens het werken.
Naast technische verschillen verschillen de modellen ook in het type handgreep (dubbel of fietsstuur) en de mogelijkheid voor extra opzetstukken. Bij zowel de benzine maaiers als de accu maaiers heeft Honda comfort als hoogste prioriteit. Bij de ontwikkeling van de producten is dan ook veel aandacht besteed aan het harnas om het werken met deze machines zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.
Honda biedt eveneens een bosmaaier op accu aan. Dankzij het gebruik van een accu is er nog minder sprake van geluidsoverlast. De accu’s zijn krachtig en gaan lang mee. Er zijn verschillende accu’s verkrijgbaar. Hoe groter de capaciteit van de accu die je kiest, hoe langer je ermee kunt werken. Zo zorg je ervoor dat je de klus kunt klaren, zonder onderbrekingen.
Naast een bosmaaier op accu biedt Honda ook ander accu tuingereedschap aan, zoals bijvoorbeeld een heggenschaar en bladblazer. Met deze tools zijn tuinwerken zoals snoeien en het opruimen van bladeren in de herfst snel en gemakkelijk uit te voeren.

Honda Versatool

Ten slotte is er ook deHonda Versatool, het gereedschap dat elke taak in de tuin aankan. Om dit klaar te spelen zijn er acht optionele wisselstukken bij deze tool, die aangestuurd worden door de krachtige 4-takt motor van Honda. Met de Versatool heb je een heggenschaar, snoeier, trimmer, bladblazer, kantensnijder en frees ineen. De verschillende opzetstukken zijn gemakkelijk te bevestigen en te veranderen.

Veilig werken met een bosmaaier

Er zit veel kracht achter bosmaaiers en tuingereedschap op accu en benzine. Het is daarom belangrijk om de veiligheid in het oog te houden wanneer je aan de slag gaat met deze machines. Het gebruiken van beschermingsmateriaal zoals veiligheidsschoenen en gehoor- en gelaatsbescherming is daarom ook aan te raden. Informeer je goed over de veiligheidsvoorschriften bij het aankopen van elk product.
Overweeg je een bosmaaier of andere Honda machine aan te schaffen? Neem dan eens contact op met een Honda dealer bij jou in de buurt. Hier kun je gericht informatie en advies krijgen over onze machines en over welke machine het best bij jouw wensen past. Een beslissing gemaakt ? Bekijk dan onze e-shop voor alle aanbiedingen.

Bosmaaier: krachtige machine in de strijd tegen onkruid