Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Accu tuingereedschap gebruiken voor tuinonderhoud

Heggen snoeien of herfstbladeren van de oprit blazen, zijn typische voorbeelden van werken in de tuin die gemakkelijker uit te voeren zijn via het gebruik van tuingereedschap op accu. Ontdek meer over het werken met een accu bladblazer, heggenschaar en ander tuingereedschap op een accu.

De voordelen van accu tuingereedschap

Het Honda accu tuingereedschap assortiment is heel veelzijdig. Een accu gebruiken voor je tuinwerken geeft ook een aantal voordelen. Allereerst zijn de gereedschappen stevig, krachtig en gebruiksvriendelijk. Deze kenmerken zijn van groot belang voor Honda bij de ontwikkeling van nieuw gereedschap. Daarnaast zijn tuingereedschappen met een accu milieuvriendelijker en properder dan bijvoorbeeld gereedschappen op benzine, omdat er geen uitstoot van gassen is. Accu tuingereedschap is daarnaast ook stiller, wat het werken een stuk prettiger maakt. Dit alles zónder in te leveren op prestatie, want de accu machines van Honda zijn zeer krachtig.

Accu heggenschaar

Honda heeft een uitgebreid assortiment aan tuinmachines op accu. Eén daarvan is de heggenschaar. Dankzij de kracht van deze heggenschaar wordt het snoeien van heggen in een handomdraai gedaan. De heggenschaar heeft een IPX4 certificatie voor waterafstoting, waardoor je deze het gehele jaar door kunt gebruiken, óók als het regent. De dubbelzijdige slijpmessen van Zwitsers staal maken het tot een robuust gereedschap, waarvoor ook stevige takken en heggen geen uitdaging zijn. Handig: de heggenschaar heeft een verstelbaar handvat, waardoor je ook de moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk kan bereiken en snoeien.

Accu bladblazer

Met het najaar en de afnemende temperaturen komt ook het afvallen van de bladeren aan bomen en struiken. Je kan veel moeite steken in de oprit te blijven vegen of harken, of je kan kiezen voor een gemakkelijke opruimbeurt met een bladblazer. Met de Honda accu bladblazer is deze klus snel geklaard. Net zoals de heggenschaar is ook de bladblazer bestand tegen alle weersomstandigheden, dus een lichte najaar bui hoeft de werkzaamheden niet te belemmeren. Het werken met de bladblazer is comfortabel, omdat je dankzij de optionele accuriem het gewicht van het apparaat kunt verminderen.

Honda HRX Interface

Accu bosmaaier

Voor dichte begroeiing en/of lastig bereikbare plekken is een bosmaaier het beste gereedschap om te gebruiken. Met een krachtige bosmaaier maai je gemakkelijk door hoog gras of struikgewas. Net zoals de vorige producten, is ook de Honda accu bosmaaier weerbestendig en kan je hem dus het hele jaar door gebruiken. Comfort staat opnieuw voorop bij het ontwikkelen van dit gereedschap. De bosmaaier heeft een verstelbaar harnas en een fietsstuur, wat voor meer comfort tijdens het werken zorgt. Extra veiligheidsfunctie: van zodra het mes ergens tegenaan stoot, wordt het automatisch vrijgegeven om zo te voorkomen dat de motor vastloopt. Benieuwd naar de werking van een bosmaaier? In dit volledige artikel over bosmaaiers vertellen we je meer over dit krachtige gereedschap.

Welke accu kiezen?

Er zijn verschillende accu’s beschikbaar voor het Honda tuingereedschap. Welke accu je kiest, hangt af van je wensen en hoeveel werk je moet doen.
De verschillende beschikbare Li-ion accu’s zijn:
- 36V 4.0 Ah.
- 36V 6.0 Ah.
- 36V 9.0 Ah.
De accu’s verschillen dus in de werktijd waarvoor je ze kan gebruiken. Zo gebruik je de heggenschaar met een 4.0 Ah accu tot wel 56 minuten, maar met een 9.0 Ah accu tot wel 126 minuten. De eerder genoemde IPX4-certificatie geldt voor de gereedschappen met een 9.0Ah accu. Is dit belangrijk voor je? Dan is het verstandiger om voor deze complete accu te kiezen.

Onderhoud van accu tuingereedschap

Om de levensduur van je materialen te verzekeren, is ze goed onderhouden van belang. Er zijn een aantal taken die je zelf kan doen, zoals ervoor zorgen dat je het gereedschap altijd schoon én veilig opbergt. Bij de Honda dealer kun je altijd terecht voor een diepgaand onderhoud. Het is slim om van dit onderhoud een document bij te houden, zodat je precies weet in welke staat je gereedschap verkeert. Goed onderhoud kan op lange termijn problemen en kosten voorkomen! Honda geeft op deze pagina een aantal handige onderhoudstips. Heb je naast tuingereedschappen ook een grasmaaier, zitmaaier of robotmaaier? Lees dan dit artikel over het onderhoud van een grasmaaier.

Honda accu tuingereedschap

Handgereedschappen op benzine

Naast alle gereedschappen met een accu heeft Honda ook een uitgebreid assortiment aan tuingereedschappen op benzine.
Denk hierbij aan:
- 3 Verschillende krachtige bosmaaiers.
- 2 Modellen heggenscharen.
- Een bladblazer.
- De universele Versatool, een multifunctioneel gereedschap dat dankzij de opzetstukken zowel een heggenschaar, snoeier en trimmer als bladblazer, kantensnijder en frees is.
Honda heeft voor al haar handgereedschappen op benzine een krachtige én zuinige 4-taktmotor ontwikkeld. Deze 4-taktmotoren zijn dankzij hun lage uitstoot minder belastend voor het milieu. Zonder in te leveren op prestatie, zijn ze daarnaast ook gebruiksvriendelijker door een lagere geluidsuitstoot. Benieuwd naar de verschillende tuintools van Honda? Neem eens contact op met een Honda dealer bij jou in de buurt voor meer informatie of bezoek onze e-shop om uit alle opties te kiezen.