Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Waarom een robotmaaier kiezen?

Welkom bij de Honda Tuinclub.

Elke tuin is anders. Sommige tuiniers moeten grote oppervlakken onderhouden, andere werken voortdurend aan de verfijning van hun mooi stukje groen. Technische innovaties kunnen uw dagelijkse taken echter veel minder vermoeiend maken in elk type van tuin.

Zelfs de meest enthousiaste tuinier moet toegeven dat de zorg voor een gazon toch een beetje extra inzet vereist. Het toevoegen van voedingsmiddelen, het wieden, het trimmen van de randen en, waarschijnlijk de meest tijdrovende taak, het maaien. Veel tuiniers aanvaarden dit gewoon als een veel voorkomend punt op hun takenlijst. Maar dankzij een nieuwe generatie van robotmaaiers kunnen we de manier waarop we onze tuin beheren en onze tijd besteden, nu volledig herzien.

Eenvoudig uitgedrukt: een robotmaaier maait het gras en u kunt rustig toekijken. Deze robotmaaiers zitten boordevol innovatieve en intelligente technologieën om de instandhouding van een gezond en perfect verzorgd gazon het hele jaar over te nemen. U kunt ze zelfs programmeren om 's nachts te werken als u 's morgens wilt wakker worden met zicht op vers gemaaid gras.

Meer tijd om van uw tuin te genieten.

Als tuinier wilt u het maximum halen uit uw beschikbare ruimte. Een autonome grasmaaier geeft u meer tijd voor taken die u belangrijker vindt. U wilt een nieuw bed toevoegen aan uw tuin? U wilt de haag snoeien? U wint in ieder geval veel tijd als uw robotmaaier het gazon onderhoudt. U kunt ook ontspannen de barbecue voorbereiden en even rustig gaan zitten en genieten terwijl uw robotmaaier het gras maait.

Instellen voor de perfecte maaibeurt.

De meeste robotmaaiers werken echt volledig autonoom. Zodra ze opgesteld zijn, moet u absoluut niets meer doen. Eerst moet u een perimeterdraad voorzien om de grenzen, de grensgebieden en alle grote hindernissen, zoals boomstammen, aan te duiden. Het speelt daarbij geen rol of uw gazon een ongewone omvang of vorm heeft. Dat is absoluut geen probleem voor een intelligente robotmaaier. Als de perimeterdraad geplaatst is, zal de maaier alle hindernissen detecteren en vermijden. De robotmaaier zal deze perimeterdraad ook gebruiken om zich te oriënteren en het oplaadpunt te lokaliseren. Na elke maaibeurt keert hij automatisch terug naar dit punt voor een korte oplading.

Waarom een robotmaaier kiezen?

Sommige robotmaaiers bewegen op een willekeurige manier op uw gazon tot het perfect gemaaid is. Andere kunnen worden geprogrammeerd om op een meer logische manier te maaien als u een meer gelijkmatige stijl verkiest.

Vaak kunt u ook een bepaalde maaihoogte instellen en, naargelang van het merk en van het model, kunt u uw robotmaaier zelfs op afstand besturen via een app op uw smartphone.

Perfect gazononderhoud - zonder het harde werk.

Hierna volgen enkele functies die u kunnen helpen bij het kiezen van de beste robotmaaier voor u, als tuinier, en natuurlijk ook voor uw tuin.

Alle vormen en afmetingen

De grootte van uw gazon zal zeker een rol spelen bij de keuze van uw grasmaaier. Van een klein stukje groen in een stadsomgeving tot een groot gazon in een prachtig park... Uw robotmaaier is geschikt voor alle types van gazon en grond.

Een intelligente robotmaaier kan de oppervlakte van uw tuin berekenen. Hij kan de inrichting leren en u een gazon bezorgen dat elke buur u het hele jaar zal benijden.

Spatwaterdicht

Veel robotmaaiers zijn spatwaterdicht en werden ontworpen om te werken in natte weersomstandigheden. Sommige hebben toegang tot de actuele weergegevens en kunnen deze gegevens gebruiken om de snelheid waarmee uw gras groeit en de af te maaien hoogte te berekenen. Bij extreme regenval zal uw robotmaaier in zijn basis blijven om schade te voorkomen.

Automatisch oplaadsysteem

U hebt iets nodig en u stelt vast dat de batterij leeg is. Erg vervelend. Bij robotmaaiers is zo'n frustrerende ervaring uitgesloten. Als ze vaststellen dat hun batterij bijna leeg is, gaan ze onmiddellijk naar hun oplaadstation. Dit gebeurt volledig automatisch. En als ze opgeladen zijn, gaan ze meteen weer aan het werk.

Stembesturing

De meest innoverende functie die uw robotmaaier biedt, is ongetwijfeld de mogelijkheid om uw maaier te bedienen met stemcommando's. Sommige modellen zullen connecteren met uw in-home smart speaker. U kunt het maaien dan starten, stoppen of even onderbreken door rechtstreeks met uw Amazon Alexa te praten. U kunt uw grasmaaier dus nog naadlozer integreren in uw woning.

Geen maai-afval

U moet een intelligente grasmaaier nooit leegmaken. De robotmaaiers verzamelen het gemaaide gras niet. Ze snijden het tot fijne mulch die ze dan verspreiden op uw gazon. U bespaart dus veel tijd en moedigt het gezonde gras aan om te groeien, en voorkomt tegelijk dat het onkruid de kop opsteekt.

Lage emissies

Onze autonome grasmaaiers zijn bovendien milieuvriendelijk. De batterij wordt op een efficiënte manier opgeladen aan het oplaadstation via uw net. Als uw huis met een hernieuwbare energiebron werkt, verloopt het maaien zelfs volledig emissievrij.

Robot grasmaaier - Multisysteem

Een meervoudig robotmaaisysteem is een indrukwekkend team van robotmaaiers die naadloos samenwerken om een groot grasoppervlak aan te pakken. Dit systeem werd ontworpen voor oppervlakten van meer dan 4.000 m² en het aantal grasmaaiers die kunnen samenwerken, is gewoon onbeperkt. Deze innovatieve machines kunnen zelfs op afstand worden bediend via een smartphone app. Het onderhoud van grote parken, ruime tuinen en sportvelden is plots even gemakkelijk als het maaien van uw gazon.

De Honda Miimo

Het gamma van de Miimo robotmaaiers van Honda dekt een groot aantal functies en mogelijkheden. Hierna volgt een overzicht van de tien voordelen die dit gamma biedt en die de wereld van het grasmaaien definitief zullen veranderen:

1. Naargelang van het model varieert de maaioppervlakte van 400 tot 4.000 m².

2. Het oplaadstation kan overal op uw gazon worden geplaatst, zelfs onder een struik.

3. Geen gedoe meer met hendels: de maaihoogte kan met één druk op de knop worden ingesteld tussen 20 en 60 mm.

4. Dat kan met een app gebeuren. Op de Miimo HRM 40 Live, HRM 70 live en HRM 3000, kunt u met een Mii-monitor smartphone app de instellingen van uw maaier wijzigen. Dit geldt zelfs voor de snijhoogte.

5. Mulchen - het gemaaide gras wordt gemulcht en verspreid. Uw gazon krijgt op die manier waardevolle stikstof-voedingselementen.

6. Hij is waterdicht. Uw trouwe tuinassistent blijft dus doorwerken, ook tijdens een stevige regenbui.

7. Hij maait het gras terwijl u en uw buren slapen. Het geluidsniveau is zo laag dat u niet merkt dat de robotmaaier uw gazon maait.

8. Hij ziet in het donker. De Miimo werkt met botssensoren en begrenzingsdraden om de tuin ook 's nachts te kunnen maaien.

9. Hij werkt ook op gladde hellingen. Het Miimo gamma van robotmaaiers kan maaien op hellingen van maximaal 47% of 25°.

10. De Miimo stopt als hij een obstakel voelt en draait dan rond deze hindernis. Als u de robotmaaier opheft, stopt hij automatisch. Hij komt dan in een veiligheidsmodus en een herstart is alleen mogelijk via een unieke pincode. Er kan dus niemand knoeien met uw grasmaaier.

Veiligheid, weinig onderhoud en lage emissie... De robotmaaiers zijn innoverende tuingereedschappen die de manier waarop u de ruimte rond uw huis verzorgt, totaal kunnen veranderen. U vindt hier meer informatie over het gamma Miimo robotmaaiers van Honda en over de manier waarop u deze gereedschappen kunt kopen.