Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Uw tuingereedschap upgraden

Welkom bij de Honda Tuinclub.

Tuinieren kan voor u een noodzaak of een passie zijn. Maar oude, trage en grillige gereedschappen zullen altijd de pret bederven. Als u een upgrade van uw tuingereedschap overweegt, hebben we tips en adviezen die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste gereedschappen voor uw taken. 

Er bestaat zeker geen universeel gereedschap dat perfect geschikt is om elk type van tuin te onderhouden. Elke ruimte is verschillend en elke tuin vergt een eigen onderhoud met een individuele lijst van uit te voeren taken. Tuiniers zijn ook uniek. Sommige mensen willen gewoon de basisuitrusting. Andere willen genieten van alle troeven die de meest geavanceerde technologie kan bieden. Er zijn zoveel merken, modellen en specificatie-opties. Daarom bekijken we eerst enkele factoren die u zouden kunnen helpen bij die belangrijke beslissing.

Kies het juiste gereedschap voor de taak

Tuingereedschap is zeer sterk geëvolueerd in de loop der jaren. Vandaag werken de producten voor tuinonderhoud soepel, zuinig en soms autonoom. De Honda Versatool is zelfs voorzien van verwisselbare koppen. U kunt dus altijd vlot overschakelen naar een andere taak.

De gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie bij de uitvoering van de courante onderhoudstaken zijn de meest gewaardeerde eigenschappen van tuingereedschap. Het moet goed in de hand liggen en aangepast zijn aan de manier waarop u beweegt. We zijn ervan overtuigd dat dit even belangrijk is als zijn geschiktheid voor een bepaalde taak. De hendel moet dus lang genoeg zijn zodat u met een rechte rug kunt werken en geen spieren verrekt door te veel voorover te buigen.

Uw tuingereedschap upgraden

Als u met zware gereedschappen werkt, moeten de afmetingen en het gewicht ervan perfect aangepast zijn. U moet in alle richtingen kunnen bewegen zonder uw lichaam te veel uit te rekken. Sommige gereedschappen zijn uitgerust met een veiligheidsharnas om de impact ervan op uw lichaam te beperken. De Honda draadloze bladblazer is bijvoorbeeld uitgerust met een op een riem gemonteerde batterij die het gewicht gelijkmatig verdeelt en dit product nog gebruiksvriendelijker maakt.

Misschien hebt u ander tuingereedschap nodig omdat u een nieuw stuk grond wilt bewerken of een origineel tuinidee wilt uitvoeren? Of misschien zoekt u veiliger of klimaatvriendelijker tuingereedschap? Honda heeft altijd precies wat u nodig hebt. Als u nieuw tuingereedschap wilt kopen, moet u rekening houden met twee zaken. Punt een: de taak die u wilt uitvoeren en de moeilijkheidsgraad ervan. Punt twee: de grootte van uw tuin en de dichtheid van de grond of van de overgroei. Deze twee punten zullen u overtuigen van de noodzaak om te investeren in kwalitatief hoogstaande producten.

Kies tuingereedschappen die zeker lang meegaan

De manier waarop een gereedschap wordt gemaakt, zal een grote impact hebben op de levensduur ervan. We raden aan om de zaak grondig te onderzoeken. U vindt hier veel details over het aanbod van tuingereedschap van Honda.

Indien mogelijk, bezoekt u best eerst een dealer om het tuingereedschap te bekijken voor u het koopt. Hou rekening met de kwaliteit van het gereedschap en ga na of het bestand is tegen zwaar gebruik in moeilijke omstandigheden. Op lange termijn zijn hoogwaardige gereedschappen eigenlijk goedkoper. U loopt ook veel minder kans op kwetsuren en uw planten zullen beter worden behandeld.

Uw tuingereedschap upgraden

U kunt de kwaliteit van de gereedschappen bepalen aan de hand van de materialen waaruit ze werden vervaardigd. Handgereedschappen van goede kwaliteit zijn gemaakt van onbewerkt metaal en gesmeed uit één stuk roestvrij staal omdat ze duurzaam en sterk moeten zijn. Bij elektrische gereedschappen geldt een gulden regel: kies merken met een faam van lange levensduur en vakmanschap. U weet dan zeker dat ze niet defect zullen zijn als u ze nodig hebt. Gereedschappen met een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid worden ook geleverd met een langdurige garantie die extra zekerheid biedt.

Als u een persoonlijk advies wilt, beschikken de betere winkels en dealers voor tuingereedschap altijd over de nodige vakkennis om al uw vragen correct te kunnen beantwoorden. Goed tuingereedschap is een investering die u veel geld en frustratie zal besparen als u de juiste keuze hebt gemaakt.

Herstellen en vervangen van tuingereedschap

Ervaren tuiniers kennen de voordelen van het regelmatige onderhoud van hun gereedschap. Goed verzorgde tuingereedschappen zullen lang meegaan. Op een bepaald moment zal het echter niet meer mogelijk zijn om dit duurzaam gereedschap te herstellen. Veiligheid is belangrijk. U vervangt dus best dit gereedschap.

Enkele tips en punten om te controleren in verband met het onderhoud van tuingereedschap:

Messen en scherpe gereedschappen

Messen moeten altijd scherp en goed schoongemaakt zijn. Met botte messen wordt elke taak een vervelend karwei. Bij het snoeien kunnen ze bovendien scheuren maken in takken die daardoor vatbaarder worden voor ziekten. Koop een slijpsteen of een vijl om uw messen thuis te slijpen of laat ze enkele keren per jaar slijpen door een vakman.

Elektrisch gereedschap

Bewaar uw elektrisch gereedschap op een veilige, droge plaats. Zelfs bij een kleine beschadiging van kabels of contacten, moet u het gereedschap zo snel mogelijk laten herstellen door een vakman om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen.

Handschoenen en veiligheidsriemen

Handschoenen en veiligheidsriemen lijken misschien slechts kleine en goedkope onderdelen in uw catalogus voor tuingereedschap. Ze bieden echter een zeer goede bescherming. Bij gebruik van zware gereedschappen kunnen veiligheidsriemen bijvoorbeeld ernstige letsels door een te hoge belasting voorkomen. Zodra u gaten of rafelingen vaststelt, moet u deze onderdelen snel vervangen.

Handgereedschappen

Controleer regelmatig of de handgrepen van uw gereedschap geen bramen of splinters vertonen of losgekomen zijn omdat dit letsels kan veroorzaken bij het gebruik van het product.

Roest

Bewaar uw tuingereedschap op een schone en droge plaats in een goed geventileerd gebouw of garage om roest te voorkomen. U kunt uw gereedschap ook behandelen met speciale oliën zoals minerale olie of lijnzaad om het roestvrij te houden. U kunt roest proberen te verwijderen op kleinere handgereedschappen door ze 's nachts in azijn en water te weken en de roest daarna af te schrobben met staalwol.

Groener gaan

Er bestaan ook veel mogelijkheden om uw tuin op een milieuvriendelijkere manier te onderhouden. U kunt bijvoorbeeld fossiele brandstoffen vermijden of werken met gereedschap dat minder elektriciteit of olie verbruikt. Draadloze producten maken gebruik van batterijen die u oplaadt op uw elektriciteitsnet. Als uw huis met een hernieuwbare energiebron werkt, zijn deze producten volledig emissievrij. U vindt hier meer informatie over het draadloze gamma van Honda.

Uw tuingereedschap upgraden

Nieuwe woning, nieuwe tuin

Elke tuin is anders. Als u onlangs verhuisd bent, zult u misschien vaststellen dat u een volledig andere set van tuingereedschappen nodig hebt. Om perfect uitgerust te zijn voor de opwindende ervaring van het inrichten van een nieuwe tuin onderzoekt u best even de beschikbare middelen. Talrijke gereedschappen kunnen het tuinwerk immers licht en aangenaam maken.

Naar een grotere tuin

Als u verhuist naar een groter pand met meer grond, wilt u waarschijnlijk een krachtiger grasmaaier. Een zitmaaier kan een uitstekende investering zijn en geeft u meer tijd en energie om uw nieuwe ruimte te onderhouden op een aangename manier.

Naar een kleinere tuin

Een nieuwe woning met een kleinere tuin kan ook een prima reden zijn om te upgraden. U zou bijvoorbeeld een robotmaaier kunnen kopen die de taak van het maaien van het gras volledig overneemt. Robotmaaiers werken echt autonoom en kunnen de randen van uw tuin volgen. Ze laden zichzelf op zodat u deze taak volledig uit handen kunt geven. U vindt hier meer informatie en voordelen van het Honda Miimo robotmaaiersgamma.

Met een beetje extra onderzoek en enkele zorgvuldige overwegingen, vindt u zeker het perfecte gereedschap om lastige taken op een gemakkelijke manier uit te voeren en om het tuinieren nog productiever en aangenamer te maken. U vindt hier meer informatie over het gamma tuingereedschap van Honda en over de manier waarop u deze producten kunt kopen.