Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Het onderhoud van uw Honda

Met een beetje zorg en liefde gaat uw Honda nog langer mee.

Service centers

Uw Honda dealer is de beste plek voor periodiek onderhoud. Maar u kunt zelf als eigenaar ook heel veel doen om uw Honda in perfecte (en veilige) conditie te houden.

Houd hem schoon

Een beetje schoonmaken maakt een groot verschil - niet alleen voor de levensduur en de dagelijkse werking van uw machine, maar ook voor de restwaarde.

Controles voordat u aan de slag gaat

Voer altijd een inspectie uit voordat u de machine aanzet. Lees de handleiding door voordat u aan de slag gaat en controleer het olieniveau van de motor.

Dit is een lijst van belangrijke voorzorgsmaatregelen:

  • Zorg ervoor dat de motor is uitgeschakeld voordat u begint met onderhoud of reparatie.
  • Laat de motor volledig afkoelen.
  • Zorg ervoor dat uw werkgebied voldoende geventileerd is.
  • Houd sigaretten, vonken en vlammen weg van de brandstof en van brandstofgerelateerde onderdelen.

Brandstofverslechtering

Als u hem goed onderhoudt, zal uw Honda jarenlang probleemloos zijn werk doen. Dit geldt ook voor het brandstofsysteem. Als uw power equipment gedurende langere tijd wordt opgeborgen, kunt u het beste het brandstofsysteem aftappen, omdat de benzinekwaliteit snel kan verslechteren. Dit kan start- of werkingsproblemen veroorzaken, en in sommige gevallen zelfs schade aan het brandstofsysteem.

Onderhoudsschema

Om u te helpen uw Honda goed te onderhouden, hebben we een onderhoudsschema in de handleiding opgenomen. Hierin staan de basisprocedures die u regelmatig zou moeten doorlopen. Zo kunt u bovendien goed bijhouden welk onderhoud u hebt laten uitvoeren aan uw product.

Onderhoudsdocument

Het is een goed idee om het onderhoudsdocument van uw machine up-to-date te houden volgens zijn onderhoudsschema. Dit bespaart u kosten op de langere termijn en zorgt ervoor dat uw machine zijn waarde behoudt – altijd een pluspunt. Zorg ervoor dat het onderhoud altijd plaatsvindt bij een Honda dealer; op die manier bent u er zeker van dat er hoogwaardige en originele Honda onderdelen - specifiek gemaakt voor uw machine - worden gebruikt.