Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Uw Honda (laten) onderhouden

Het is helemaal niet moeilijk om uw buitenboordmotor er blijvend uit te laten zien zoals hij eruitzag toen hij voor het eerst het water opging – u hoeft maar een paar dingen te doen.

Uw Honda laten onderhouden

Zoals u kunt lezen in de handleiding, kunt u uw Honda in goede staat houden door periodieke onderhoudsbeurten te laten uitvoeren. Zorg ervoor dat uw onderhoudsboekje up-to-date blijft, want daardoor profiteert u optimaal van uw Honda garantie.

Als u uw buitenboordmotor onder veeleisende of commerciële omstandigheden gebruikt, zal hij vaker een onderhoudsbeurt moeten krijgen. Uw dealer kan u hier meer over vertellen.

Het onderhoud van uw Honda

Uw officiële Honda Marinedealer is het beste adres voor onderhoud en reparatie van uw motor op regelmatige basis. We raden u aan om onderhoud en reparaties te laten uitvoeren door de dealer van wie u het product hebt gekocht, omdat deze de meeste kennis heeft van uw product.

Om de beste kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, raden we u aan alleen nieuwe en originele Honda onderdelen te gebruiken.

Rol uw mouwen op

Als eigenaar kunt u zelf ook een heleboel doen om uw product in optimale conditie te houden. Periodiek onderhoud verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor, zodat u nog vele jaren zorgeloos kunt genieten van uw vaartochten. Om de motor in topconditie te houden, staat in de handleiding een onderhoudsschema weergegeven. Check dit regelmatig.

Basisonderhoud voor gebruik

  • Controleer altijd het olieniveau voordat u de motor start.
  • Luister tijdens het starten van uw motor altijd even of u ongebruikelijke geluiden hoort; controleer ook of het koelwater vrij stroomt.
  • Controleer of alle bouten en sluitingen vastzitten en of de motor is bevestigd aan de boot.

Basisonderhoud na gebruik

  • Laat de motor altijd eerst afkoelen voordat u onderhoud gaat uitvoeren.
  • Spoel de motor altijd grondig af, of spoel het zoute water weg met schoon water.
  • Als u de motor voor langere tijd wilt opbergen, ontkoppel dan de accu en haal eventueel overgebleven benzine eruit.
  • Als uw Honda commercieel gebruikt wordt, kunnen de lange werkuren vragen om meer onderhoudscontroles.

Het volledige onderhouds- en reparatieadvies voor buitenboordmotoren en opblaasboten vindt u in uw handleiding.