Close
Sluiten
Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Honda CBR1000RR Fireblade

Het is tijd om de controle in handen te nemen

Tijd voor actie

Scrollen

Logo CBR1000RR.

Til het rijden naar een hoger niveau

Onder het oppervlak van de nieuwe en scherp ogende Fireblade bevindt zich een unieke verzameling van de meest hoogwaardige onderdelen die je kunt vinden op een sportmotor.

Bepalende kenmerken

Een motorfiets gebouwd voor sportief rijden en dagelijks gebruik.

De nieuwe CBR1000RR Fireblade weegt minder, heeft meer vermogen en geavanceerde elektronica - beter dan gelijk welke van de vorige Blades. Dat resulteert in verbluffende prestaties onder alle omstandigheden.

Foto van motor in bocht op een circuit

Een motorfiets voor de rijder

Volledig uitgerust voor de openbare weg en het circuit.

Eén van de meest opvallende kenmerken van de CBR1000RR zijn de drie selecteerbare rij-modi, die je kunt instellen naargelang de omstandigheden en je eigen voorkeur. Je kunt een rustiger motorkarakter kiezen wanneer je dat uitkomt of opteren voor indrukwekkende prestaties die je een adrenaline-kick geven.

Close up van sleutel en brandstoftank Honda CBR1000RR.
Close up van koplampen Honda CBR1000RR.
Zijaanzicht van rijder op motorfiets op circuit
Beeld van achterlicht

Erg krachtig

Dit zijn drie Blades, een indrukwekkend trio.

Zijaanzicht van Honda CBR1000RR. CBR1000RR Fireblade Uitgerust met Selectable Torque Control (met ingebouwde Wheelie en Rear Lift Control), Selectable Engine Brake, nieuwe ABS-remmen, een optionele Quickshifter met Downshift Assist, Riding Mode Select System, Power Selector en volledig instelbare Showa-ophanging.
Zijaanzicht Honda CBR1000RR Fireblade SP. CBR1000RR Fireblade SP Uitgerust met een Semi Actieve Öhlins Step motor-type Electronic Control Ophanging, plus Honda Selectable Torque Control, Wheelie Control, Rear Lift Control, Selectable Engine Brake, nieuw ABS, Quickshifter (met Downshift Assist), Riding Mode Select System en Power Selector. De technologie afgeleid van de RC213V-S MotoGP motor, tilt de rij-ervaring naar een nog hoger niveau.
Zijaanzicht Honda CBR1000RR Fireblade SP2. CBR1000RR Fireblade SP2 De CBR1000RR Fireblade SP2 is een gehomologeerde special die klaar is voor wedstrijdgebruik met Marchesini-wielen. Het motorblok heeft een herziene cilinderkop, kleppen, verbrandingskamer en zuigers. Racing kits zijn beschikbaar.

Ontdek de SP en SP2

Lichter, slanker en sneller

We bespaarden overal gewicht.

Driekwart vooraanzicht Honda CBR1000RR met rijder op het circuit.

Aerodynamische perfectie. Wegduiken achter het scherm en gas erop! De Fireblade heeft een grote rechtdoorstabiliteit, maar blijft ook uitermate stabiel in de snelle slingers.

Kuipwerk

We keken naar elk detail van het kuipwerk om de motor scherp en slank te maken. Maar het ging om meer dan het uiterlijk. Aerodynamica spelen ook een grote rol. Het nieuwe kuipwerk geleidt de lucht rond de motor voor een betere stabiliteit terwijl de inlaten de lucht sturen voor betere prestaties en optimale koeling.

Het frame

Het volledig aluminium gietframe met holle secties kreeg dunnere wanden zonder aan sterkte in te boeten. Het is 500 gram lichter dan dat van de vorige Fireblade. De focus op massa centralisatie zorgt voor een verbeterde stijfheid, stabiliteit en strakkere stuureigenschappen.

Driekwart achteraanzicht Honda CBR1000RR op stand in werkplaats.

De Pro-Link swingarm en het subframe kregen een aangepaste structuur om het gewicht te verlagen. Tijdens een dag op het circuit ervaar je het verschil.