Sluiten
Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Sluiten

De Honda Urban EV

ONZE UITSTOOTLOZE HELD

Deze compacte en innovatieve elektrische auto zonder uitstoot is een moderne versie van de originele Honda Civic en vanaf begin 2019 worden de orderboeken geopend, vóór de geplande lancering begin 2020.

Scrollen

Volledig elektrisch

“Onze Urban EV Concept is het getrouwe beeld van Honda’s ontwerpmotto ‘We make it simple’, met als doel auto's te ontwerpen die beter voldoen aan de wensen van mensen.” Makoto Iwaki, Honda R&D Executive Creative Director.

De elektrische ervaring

Stel u voor dat u in een elektrische auto van Honda rijdt.

U bent comfortabel genesteld in een nagenoeg geluidloze wereld. Er zijn geen versnellingen, alleen de lichte aanraking van een gaspedaal dat ononderbroken vermogen levert vanaf een bron die schoon en efficiënt is, zonder uitstoot. Welkom in de nieuwe generatie van Honda.

Het idee ontwikkelen

Het concept tot leven brengen.

De Urban EV wordt de eerste massaal geproduceerde elektrische auto van Honda die in Europa wordt verkocht, maar er rijden al meer dan 100 jaar elektrische voertuigen in allerlei soorten en maten rond. Het idee is niet nieuw, maar de technologie wel. Tijdens het ontwerpen van de Urban EV Concept hebben onze ontwerpers en ingenieurs naar nieuwe manieren gekeken om deze ideeën te realiseren, en ze zijn erachter gekomen dat eenvoud de essentie is. Het aantal bewegende onderdelen is aanzienlijk gereduceerd; slechts een fractie van wat u in een conventioneel voertuig vindt. Dat betekent veel meer energiezuinigheid en minder onderhoud.

Driekwart vooraanzicht Honda Urban EV Concept in ontwikkeling.
Honda Urban EV Concept in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase.

Het R&D-team van Honda heeft de Car Design Award 2018 gewonnen dankzij een aanzienlijke bijdrage aan de evolutie van auto-ontwerp met de Honda Urban EV Concept.

Opladen de baas zijn

Het is tijd om volledig elektrisch te worden.

Laadtijden voor elektrische auto's zijn afhankelijk van het formaat van de auto en het type batterij. De gemiddelde laadtijd voor volledig elektrische auto's – via een standaardstopcontact – is tussen de zes en acht uur. De meeste elektrische auto's kunnen ook laadpunten voor supersnel laden gebruiken, waarmee de batterijen kunnen bijgevuld worden tot een capaciteit van 80% in circa 30 minuten.

Actieradius van elektrische auto's

De meeste nieuwe elektrische auto's hebben een actieradius van 160 kilometer of hoger - afhankelijk van de batterijcapaciteit. Gezien het feit dat een groot percentage Europeanen minder dan 100 kilometer per dag rijdt – en de gemiddelde bestuurder slechts 40 kilometer aflegt – is zelfs 160 kilometer met één laadbeurt voldoende voor alledaags rijden.

Uitsnede van Honda-oplaadvoorzieningen.
Honda Urban EV die aangesloten is voor opladen.

Concept van Honda Power Manager

Dit idee werd onthuld naast de Urban EV Concept in Frankfurt; een slim systeem dat energie op een efficiëntere manier kan opslaan, waarbij de door hernieuwbare bronnen gegenereerde elektriciteit wordt geleverd binnen uw huis of wordt teruggegeven aan het stroomnet.

Technisch overzicht van de verschillende laadmethodes van Honda.

Energie besparen

Geavanceerde technologie is een integraal onderdeel van het aantrekkelijke, minimalistische ontwerp.

De adembenemende Honda Urban EV elektrische auto, die haar debuut had op het Autosalon van Tokyo, is geen concept meer; het wordt een realiteit. Waarom zou u voor elektrisch kiezen? Elektrische auto's zijn voordeliger om in te rijden, en kosten minder dan een benzine- of dieselauto. Elektrische auto's brengen tevens een aanzienlijk belastingvoordeel met zich mee, plus een aantal interessante overheidssubsidies waarvan u kunt profiteren. Al met al spaart u met groen rijden veel meer dan alleen het milieu... U bespaart veel geld.

Close-up van het stuurwiel van de Honda Urban EV Concept.
Close-up van het batterijvermogen van de Honda Urban EV Concept.
Driekwart achteraanzicht van de Honda Urban EV Concept.
Close-up van driekwart achteraanzicht van de Honda Urban EV Concept.

De beste conceptauto

De Urban EV-conceptwagen is genomineerd voor de befaamde Car Design Awards 2018 en wordt beschreven als een ‘hoognodig gevoel van persoonlijkheid op het gebied van EV's’. Wilt u niet graag eens een kijkje nemen?

Ruimte voor de toekomst

Het unieke, rustgevende interieur van de Honda Urban EV.

Het interieur van onze elektrische auto is verrassend ruim. Het is voorzien van natuurlijke materialen en houten afwerkingen, zodat u in een ontspannende sfeer kunt rijden, zoals in een lounge. Een ervaring die alleen kan worden beschreven als uniek. De elektrische auto van Honda verandert uw manier van rijden in elk aspect, voor altijd.

Driekwart vooraanzicht van het interieur van de Honda Urban EV Concept.

Neem contact op

De Urban EV-conceptwagen is nu realiteit.

Nu de ontwikkeling van volledig elektrische auto's voortdurend evolueert, kunt u zich bij ons aanmelden voor updates en nieuws over de voortgang van het Urban EV-prototype.

Interesse registreren