Taal Sluiten

Klik om taal te wijzigen

Vooraanzicht Type R 2.0 VTEC TURBO op circuit
Vooraanzicht Type R 2.0 VTEC TURBO op circuit

PURE PRESTATIES

De Type R beschikt over een opwindende 2.0-liter VTEC TURBO-motor, een nieuwe datalogfunctie, drie rijmodi waaruit kan worden gekozen en een lichter remsysteem. De motor levert in combinatie met het verbeterde en geavanceerde ophangingssysteem indrukwekkende prestaties tot ver in de rode zone.

Scroll

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R GT op circuit

Nieuwe datalogger voor prestatiegegevens

De Type R is als eerste Honda ooit uitgerust met een nieuwe datalogger voor prestatiegegevens. De datalogger LogR beschikt over drie hoofdfuncties en combineert de boordcomputer en sensoren van de Type R met een smartphoneapp waarmee de bestuurder een groot aantal verschillende prestatieparameters kan vastleggen en monitoren. Op deze wijze kan hij zijn rijvaardigheden op het circuit en daarbuiten verbeteren.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R GT op circuit

Bekijk uw rijprestaties

Als u de Type R met de smartphoneapp verbindt, worden in de Performance Monitor op het centrale scherm van de auto real-time prestatiegegevens weergegeven terwijl u rijdt. Zo worden onder andere motorgegevens en de actuele versnelling weergegeven. U kunt ook kiezen tussen een G-meterweergave met informatie over acceleratie, remkracht en centrifugale kracht of een 3D-weergave waarin de bewegingen van de auto van bovenaf zichtbaar zijn.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R GT op circuit

Wanneer de seconden tellen

De Log Mode ondersteunt u bij het behalen van de snelste rondetijden op het circuit en het verbeteren van uw rijvaardigheden. De app geeft met behulp van gps voor elke ronde uw rijlijn weer. Aan de hand van de kleur van de rijlijn kunt u zien hoe soepel u hebt gereden. Op deze wijze kunt u leren effectiever te koppelen, schakelen, sturen, remmen en accelereren. De rondetijden kunnen worden opgeslagen, zodat u deze met toekomstige rondetijden kunt vergelijken.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R GT op circuit

Uw dagelijkse rit

Dankzij Auto Score krijgt u een beeld van de manier waarop u tijdens uw dagelijkse ritten accelereert, decelereert, stuurt en rechtuit rijdt en ziet u waar ruimte is voor verbetering. Auto Score is bedoeld om buiten het circuit veiliger en soepeler te leren rijden. Voor het neerzetten van de snelste rondetijd op het circuit moet LogR worden gebruikt. De rijprestaties in Auto Score worden opgeslagen, zodat u de vooruitgang van uw rijvaardigheid kunt bijhouden.

Close-up van voetpedalen

Voel de aandrang

De Type R reageert direct dankzij zijn krachtige 2.0-liter VTEC TURBO-motor. met een piekvermogen van 320 pk bij een toerental van 6500 tpm en een maximumkoppel van 400 Nm bij een toerental tussen de 2500 en 4500 tpm. Als u de ruige geluiden van het uitlaatsysteem hoort die door de Active Sound Control (ASC) via het audiosysteem worden versterkt, voelt u gegarandeerd een stoot adrenaline door uw lichaam gaan.

Close-up van voetpedalen

De tanden van het beest

Met de handgeschakelde 6-versnellingsbak van de Civic Type R schakelt u soepeler dan ooit, wat garant staat voor een ongekende acceleratie. Dankzij het nieuwe rev-matching controlesysteem voelt de bestuurder zich nog beter met de auto verbonden. Het systeem werkt op progressieve wijze in alle rij-instellingen, zodat u naadloos en zonder schokken kunt schakelen - net als een pro. Deze auto zal u raken en u niet meer loslaten.

Close-up van voetpedalen

Stopping power

Om warmte af te voeren en remfading te verminderen, is de Civic Type R met een verbeterd, lichter remsysteem uitgerust. Dankzij de tweedelige zwevende remschijven vooraan en de geoptimaliseerde remblokken, reageert het rempedaal directer op uw aanraking, wat uw circuitprestaties ten goede komt.

Close-up van voetpedalen

Blijf op uw lijn

De regelsoftware van het adaptieve schokdempersysteem berekent de wegomstandigheden nu nog sneller waardoor het schokdempersysteem beter reageert en u nog meer controle over de auto hebt. De bussen voor en achter zijn verbeterd en de draagarmen achter zijn stijver voor een betere wegligging in bochten. Hierdoor kunt u scherper sturen en hebt u meer controle over de auto. De Type R plakt als het ware aan het wegdek en deinst niet terug als u om meer vermogen vraagt.

RIJ VEILIG

De Type R reeks is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die u en uw passagiers veilig houden op de weg.

Driekwart achteraanzicht Honda Civic Type R van buiten.

Collision Mitigation Braking System

Als de kans op een botsing met een voertuig of voetganger bestaat, waarschuwt dit systeem u voor het gevaar en brengt het bovendien uw snelheid naar beneden om de ernst van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.

Forward Collision Warning (waarschuwingssysteem frontale botsing)

Het waarschuwingssysteem voor frontale botsing zal u waarschuwen voor een mogelijke aanrijding bij lage snelheid. Dit handige veiligheidssysteem zal u inlichten met zichtbare en hoorbare signalen op het dashboard terwijl uw Type R vertraagt en stopt zonder dat u uw voet op het rempedaal moet houden.

Lane Keeping Assist System

Het Lane Keeping Assist System biedt met name op snelwegen een minder stressvolle rijervaring door de auto midden op de rijbaan te houden. Het systeem wordt gedeactiveerd wanneer de richtingaanwijzer wordt gebruikt.

Road Departure Mitigation met Lane Departure Warning

Het systeem voor verkeersbordenherkenning herkent verkeersborden en geeft deze informatie weer op een scherm. Er kunnen twee verkeersborden tegelijkertijd worden weergegeven.

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control behoudt een veilige afstand met de voorligger. Als een voertuig in een aangrenzende rijstrook van plan is om voor u in te snijden, voorspelt uw Honda dit en past hij de snelheid automatisch aan. Hij gaat pas terug naar de ingestelde snelheid wanneer het gevaar is geweken.