Close

Civic Type R Challenge

Vijf circuits, vijf racepiloten, één auto

Onze racepiloten voor de Type R Challenge 2018 zijn: voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button, WTCC-piloten Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro, NSX Super GT-ster Bertrand Baguette en BTCC-legende Matt Neal.

Scrollen

Logo Honda Type R Challenge.

Uitdagende tijden

We streven ernaar ronderecords te breken, voor auto's met voorwielaandrijving, op vijf befaamde Europese racecircuits.

Missie volbracht

De #TypeR is de krachtigste en snelst accelererende auto met voorwielaandrijving die we ooit hebben gebouwd. En dat is ook de reden waarom we wisten dat, toen Formule 1-wereldkampioen, Jenson Button, het Hungaroring-circuit op zich nam, de auto hem of ons niet in de steek zou laten. De #TypeRChallenge 2018 is nu voltooid met als kers op de taart een vijfde en laatste ronderecord van Jenson Button!

Line-up voor het Honda Civic Type R Challenge-evenement.
Deze nieuwe Type R is een megastuk kit, zoals ze altijd geweest zijn, en heeft beslist niets van zijn charme verloren.” Jenson Button
The Honda Civic Type R at Hungaroring

Ontworpen om records te breken

Alleen een Type R heeft het befaamde rode 'H'-embleem.

Een raceauto voor de weg, ontworpen om de spannendste, leukste rit met een hot-hatchback te rijden, die nooit teleurstelt. In april 2017 werd dit model 's werelds snelste productieauto ooit met voorwielaandrijving op de Nürburgring Nordschleife, met een rondetijd van 7:43,8 min.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R op de Nürburgring.