Civic Type R

Hoe hoger het toerental, hoe luider het gebrul

Uw haren gaan erdoor overeind staan. Uw hart zal tekeergaan. De nieuwe Civic Type R is een woeste raceauto - getemd voor de weg.

Recordbreker

Bekijk hoe de Type R een rondetijd van 07:50 neerzet op de Nürburgring.

Scroll

Passie komt samen met precisie

De Civic Type R is een samensmelting van een uitdagend design en technologische perfectie. Dit is de filosofie van onze iconische auto.

Zijaanzicht van Type R

Motorisatie

Een i-VTEC TURBO-motor

Kleuren

5 kleuren om uit te kiezen

Specificaties

Race-DNA

De Civic Type R is een machine die gemaakt is voor maar één ding: presteren.

Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar is hier de nieuwste Honda die het befaamde 'Type R'-embleem mag dragen. Bereid u voor op witte knokkels – hij heeft nu al naam gevestigd als 's werelds snelste productieauto met voorwielaandrijving op de Nürburgring.

Een passie voor het racen

De Type R brengt onze racementaliteit de weg op.

Achteraanzicht van spoiler van Civic Type R

De Type R is altijd een speciaal merk geweest in de stal van Honda. Geïnspireerd door ons succes in de Formule 1 bouwden we in 1992 de allereerste Type R: de NSX-R. Het succes van die auto leidde tot een hele serie sportieve Honda's.

De geboorte van prestaties

Slechts vier Honda's zijn verrijkt met het befaamde rode 'Type R'-embleem – de NSX, Accord, Integra en de Civic. Elk van deze vier verlegde prestatiegrenzen. En deze laatste volbloed is de extreemste tot nu toe in het 22-jarige bestaan van deze buitengewone machines.

Vooraanzicht van Civic Type R
Formule-1-auto op racebaan

In het seizoen van 2015 keert Honda terug in de Formule 1.